19. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinki kiirele reisilaevale pannakse täna Itaalias kiil

AS Tallink Grupp teatel pannakse täna, 19. jaanuaril Itaalias asuvas laevatehases Fincantieri ettevõtte 2008. aastal valmivale uue generatsiooni kiirele reisilaevale kiil.

Itaalias on ehitamisel uue põlvkonna 1 A jääklassiga kiire reisilaev, mille brutotonnaaž on 36.000, pikkus 175, laius 28 meetrit ning masinate võimsus 50 400 kilovatti. Reisilaev võtab korraga peale kuni 2000 reisijat ja 2000 liinimeetrit sõidukeid. 200 kajutiga aluse kiirus on kuni 29 sõlme, teatas ettevõte.

Alus valmib 2008. aastal ning on planeeritud suunata opereerima Tallinn-Helsingi liinile.

Tallinki teine uue generatsiooni kiire reisilaev Star valmib Soomes, Aker Yardsi laevatehases ning alustab teenindamist Tallinn-Helsingi liinil tänavu aprillis.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077