18. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valitsus toetas teede regulatsiooni täiendavat eelnõu

Valitsus kiitis heaks ja saadab Riigikogule teeseaduse ja raudteeseaduse muutmise seaduse eelnõu, millega soovitakse parandada teetööde korraldamist ja tõhustada järelevalvet teede kasutamise üle.

Raudteeseaduse muutmisega parandatakse talvisel ajal liiklusohutust raudteeületuskohtades. Nimelt sätestatakse eelnõu järgi kohustus sõlmida tee talihooldustööde tegija ja raudteeinfrastruktuuri valdaja vahel leping, milles tuuakse ära talihooldustööde tehnilised üksikasjad.

Lisaks sellele täpsustatakse eelnõu järgi ka kohaliku tee mõistet. Kohalikuks teeks nimetatakse lisaks olemasolevatele teedele ka erateed, mis on määratud avalikuks kasutamiseks.

Eelnõus on käsitletud Euroopa Parlamendi ja nõukogu direktiivi 2004/54/EÜ rakendamist tunnelite miinimumohutusnõuete kohta üleeuroopalises teedevõrgus ja direktiivi 2004/52/EÜ rakendamist elektroonilise teemaksusüsteemi koostalitlusvõime kohta.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077