4. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raudtee tagasiostmine otsustatakse kolmapäeval

Riigikogu majanduskomisjon otsustas oma tänasel istungil teha Riigikogu täiskogule ettepanek kiita raudtee tagasiostmist puudutav eelnõu teisel lugemisel heaks ja eelnõu vastu võtta. Majanduskomisjoni tänane otsus oli konsensuslik.

Riigikogu otsuse "Aktsiaseltsi Eesti Raudtee erastamislepingu poolte kokkuleppel lõpetamise ja aktsiaseltsi Eesti Raudtee enamusaktsiate omandamise heakskiitmine" eelnõu (1031OE) on Riigikogu teisel lugemisel kolmapäeval 6. detsembril, teatas Riigikogu pressitalitus.

Eelnõule on muudatusettepanekutena lisandunud kolm punkti, mille kohaselt saab AS Eesti Raudtee riigile kuuluvate aktsiate võõrandamine toimuda ainult Riigikogu poolt vastuvõetava otsuse alusel. Valitsusele tehakse samas ülesandeks analüüsida transpordi ohutust reguleerivaid õigusakte ja algatada hiljemalt 2007. aasta 1. septembriks vastavate seaduste muutmine, et transpordi ohutust täiendavalt reguleerida ning tagada tõhus ja lünkadeta avaliku võimu kontroll, mis võimaldaks maandada transpordiga seotud ohte inimeludele, tervisele, keskkonnale ja riiklikule julgeolekule. Ka peab valitsus algatama Riigikogu otsuse eelnõu, millega täiendatakse transpordi 2006-2013 arengukava raudteevaldkonna osas. Lisaks tuleb valitsusel hiljemalt 2007. aasta 1. oktoobriks esitada Riigikogule ettekanne raudteepoliitikast ning teha vastav ettekanne edaspidi igal kolmandal aastal.

Nimetatud muudatuste tegemisel lähtus majanduskomisjon Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni, Isamaaliidu ja Res Publica fraktsiooni ning Riigikogu liikme Jüri Tamme muudatusettepanekutest.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077