25. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinki töötajad kritiseerisid piketil juhtkonda

"Me oleme siin, et ennetada koondamisi," ütlevad Tallinki meremehed.

Täna korraldas Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühing piketi AS Tallink Grupp peamaja ees, et juhtida tähelepanu töötajate rahulolematusele seoses ettevõtte senise käitumisega.

"Eesti ettevõtluse lipulaeval Tallinkil on nii palju raha, et nad ei oska sellega midagi peale hakata," ütleb ametiühingute keskliidu esimees Harri Taliga. "Neil ei ole vaja kahe miljoni kokku hoidmiseks Läti lipu all sõitma hakata."

Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühingu esimees Kaia Vaski sõnul ei meeldi neile Tallinki töötajatesse suhtumine. "Meile ei meeldi, et me peame olulist ettevõttese puudutavat infot ajalehest lugema, nagu me saime teada Regina Baltica lipuvahetusest," lisab ta.

Tallink Grupp alustas augusti lõpus laevade väljaviimist Eesti lipu alt põhjendades seda majandusliku kokkuhoiuga ning vastutulekuga Läti meremeestele, kes lipuvahetuse tulemusena hakkavad rohkem palka kätte saama. Samuti on ähvardatud palgakulude kasvades viia teiste riikide lippude alla ka teisi laevu, mille tulemusena kaotavad töö Eesti meremehed.

EMSA esimehe Kaia Vase sõnade kohaselt peegeldab selline ettevõtte poolne käitumine elavalt tehtavat personalipoliitikat, kus töötajate arvamusega ei arvestata ning lähtutakse ainult majanduslikust kokkuhoiust. Töötajate arvelt kokkuhoiu tulemusena on töötingimused laevadel järjest halvenenud ja rahulolematus kasvanud. Ettevõte, kes plaanib jätkuvalt miljardeid investeerida peaks väärtustama töötajat, mitte neid firmast minema peletama.

Tallinki kaadri voolavus on 25%, kvalifitseeritud meremehed on juba lahkunud, ülejäänud otsivad hetkel muud tööd.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077