Autor: UTA Sp. z o.o. • 13. märts 2023

UTA kaart – tõhus tööriist autopargi kulude optimeerimiseks

2023. aasta tõotab tulla Euroopa majanduse jaoks järjekordne raskete väljakutsete aasta. Pandeemia endiselt märgatavad tagajärjed, Ukrainas käimasolev sõda, kõikuvad kütusehinnad, aga ka kasvav inflatsioon panevad ettevõtjad igapäevaselt silmitsi erinevate probleemidega.

Ebastabiilne olukord ei säästa ühtki majandusharu, sellel on oluline mõju ka transpordisektorile. Igas suuruses autoparkide juhid on sunnitud otsima uusi lahendusi, mis optimeerivad haldusprotsesse, hõlbustavad juhtimist ning toovad lisaks soovitud säästule ka rahuldava kasumi.

Kütusekaart on aastaid olnud väga oluline, peaaegu asendamatu abivahend, mis toetab autopargi ülalpidamisega seotud kulude haldamist. Praegu on turul palju erinevaid kütusekaarte, millel on sageli sarnane tegevusulatus ja peaaegu igaüks neist võimaldab juurdepääsu mitte ainult sularahata tankimisele, vaid ka rikkalikule lisateenuste paketile.

Valik võib olla keeruline ning selleks ärile turvalisust tagada, tasub teha koostööd stabiilse ja kogenud partneriga, kes tunneb hästi autopargijuhtide ees seisvaid väljakutseid, suudab pakkuda ettevõtte individuaalsetele vajadustele kohandatud lahendusi, pakkudes ettevõtjale reaalset tuge. Selliseks partneriks on kahtlemata UTA Edenred - üks juhtivaid kütuse- ja teeninduskaartide väljastajaid, teemaksuseadmete ja muude äritransporti toetavate teenuste pakkuja, keda kogu Euroopa kliendid usaldavad juba 60 aastat.

Laialdane UTA kaardi vastuvõtuvõrk

UTA kaart on UTA Edenredi poolt välja pakutav terviklik lahendus – lisaks tankimisele pakub see mitmeid lisavõimalusi, muutudes tööriistaks, mis võimaldab optimeerida kulusid igas ettevõttes ning hõlbustab autopargi haldamist, olenemata selle tüübist.

UTA Edenredi peamine eelis on universaalne ja pidevalt laienev aktsepteerimisvõrgustik. Praegu võimaldab UTA kaart juurdepääsu üle 75 000 aktsepteerimispunktile, millest ligi 57 000 on nii tuntud kaubamärkide, kui ka kohalikele ja sõltumatutele tarnijatele kuuluvad tanklad. UTA aktsepteerimisega tanklaid leiab igal pool üle Euroopa, millest hetkel on Eestis saadaval 270. Tanklad asuvad mugavates asukohtades kiirteedel, rahvusvahelistel teedel, piiripunktides, aga ka väikestes asulates. UTA kaardiga saavad kliendid mugavalt ja soodsalt tankida lisaks diislile või bensiinile ka alternatiivseid kütuseid nagu LPG, LNG ja CNG. UTA Edenredi kliendid saavad atraktiivseid hinnapakkumisi ja individuaalselt kohandatud allahindlusi. Paljudes Eesti jaamades arveldatakse UTA klientidele diislit ja bensiini fikseeritud hinna alusel. UTA Edenred analüüsib pidevalt muutusi kütuseturul ja klientide vajadusi ning jätkab oma pakkumise arendamist ja võrgustiku laiendamist uute, hinna ja asukoha poolest atraktiivsete punktidega mitte ainult Baltikumis, vaid kogu Euroopas.

Mitte ainult kütus

Lisaks UTA kaardi põhifunktsioonile ehk sularahata kütusetehingute arveldamisele võimaldab see juurdepääsu mitmetele teistele reisil vajalikele toodetele ja teenustele. Tänu koostööle UTA Edenrediga on klientidel võimalik kasutada mugavalt nt autopesulaid, töökodasid, ööpäevaringset teenindust/maanteeabi, samuti arveldada sildade, tunnelitasude eest või tellida parvlaevu UTA klientidele mõeldud platvormi kaudu. UTA Edenredi pakkumine sisaldab ka lahendusi teemaksu kogumiseks 26 Euroopa riigis: vinjetid, erinevates riikides töötavad teemaksuboksid ja koostalitlusvõimelised EETS-seadmed. Lisaks pakub UTA Edenred kulude optimeerimise alast nõustamist ning oma partneri kaudu ka abi välismaal tasutud käibemaksu ja aktsiisi tagastamisel.

Nii lai toote- ja teenustevalik garanteerib, et UTA Edenredi pakkumine sobib suurepäraselt igale transpordi-, ekspedeerimis- või muul otstarbel kasutatatava autopargiga ettevõttele. Pakutud lahendused on rakendatavad kõikidele sõidukitüüpidele: veoautodest ja kaubikutest, bussidest kuni sõiduautodeni.

Kulude ja töökoormuse optimeerimine

UTA Edenred hoolib oma klientide mugavusest, ajast ja likviidsusest. Igale pakkumisele eelneb varasem, põhjalik ettevõtte hetkeolukorra ja vajaduste analüüs, tänu millele saab klient olla kindel, et ta saab täielikult oma äri spetsiifikale kohandatud tuge. Arveldused UTA Edenrediga on läbipaistvad, hõlmavad kõiki UTA kaartide või seadmetega sooritatud tehinguid sõidukite lõikes. See vähendab üksikkontode kogumisega seotud töökoormust, hõlbustab tehingute kontrolli ning vähendab haldus- ja raamatupidamiskulusid. Arveid väljastatakse standardselt kaks korda kuus kokkulepitud maksetähtajaga, mis võib oluliselt parandada ettevõtte finantslikviidsust. Kliendi käsutuses on ka veebipõhised tööriistad, mis võimaldavad mugavalt jälgida autoparki ning koostada sõitude ja kulude aruandeid.

Kaasaegsed lahendused

UTA Edenred mitte ainult ei arenda ja modifitseeri oma toodete ja teenuste portfelli, kohandades neid vastavalt klientide hetkevajadustele ja ootustele, vaid püüab olla neist ees, pidades alati silmas tehnoloogia arengu uusimaid trende ja kavandatavaid muudatusi.

Juba mitu aastat on populaarsuse tipus olnud UTA One® - kaasaegne koostalitlusvõimeline seade üle 3,5 t sõidukite teemaksu arveldamiseks, mis töötab peaaegu kogu Euroopas. Seade asendab mitut boksi ja töötab EETS-iga süsteemides. Praegune UTA One® hõlmab 17 teemaksusüsteemi 15 Euroopa riigis: Austria, Belgia (sh Liefkenshoektunnel), Bulgaaria, Prantsusmaa, Saksamaa, Hispaania ja Portugali, Šveits koos Liechtensteiniga, Itaalia, Ungari, samuti Norra (sh parvlaevad ja sillad), Rootsi (sillad), Taani (sillad) ja Poola (A4 ja e-TOLL võrk).

UTA Edenred keskendub jätkuvalt oma EETS-i seadmete leviala laiendamisele uutesse riikidesse. Järgmise põlvkonna seade UTA One® next saabub peagi turule – pakkudes kõiki UTA One®’i tõestatud funktsioone ja eeliseid ning täielikku ühilduvust 4G-tehnoloogiaga, mis muutub lähiaastatel järjest olulisemaks.

Just see uuenduslik lähenemine koos aastatepikkuse kogemuse ja pühendumusega on teinud UTA Edenredist paljudeks aastateks turuliidri, kes toetab edukalt oma kliente, lihtsustades pidevalt nende mobiilsust lähtudes motost " we simplify mobility ".

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077