Autor: Logistikauudised.ee • 7. märts 2023

HubWay: lihtne ja mugav tõsteteenusega kaubavedu lõppkliendile

HubWay on uus tõsteteenusega logistikalahendus lõppkliendile, mis annab jae- ja hulgimüüjatele võimaluse pakkuda oma tellijatele mugavat toodete transporti üle Eesti. Teenus põhineb lihtsal kauba kogusel põhineva arveldamise alusel, mis on oluline nii edasimüüja kui ka lõpptellija vaates.
HubWay on osa StoneWolf ja AloneWolf ettevõtete grupist.
Foto: Dragoncello

Kuigi HubWay on uus logistikateenus, siis tegijad selle taga on pikaajalise transpordisektori kogemusega. HubWay on osa StoneWolf ja AloneWolf ettevõtete grupist, mille fookuses on üle viieteistkümne aasta olnud nii Eesti sisesed kui ka rahvusvahelised kaubaveod.

“Saime sisendi HubWay teenuse vajaduse kohta emaettevõtete pikaajalistelt koostööpartneritelt. Turul on tänini väiksemate kaubakoguste puhul mahalaadimisega logistika võimalusi vähe või on see lahendatud lõppkliendile ebamõistlikult kallilt,” lausus HubWay tegevjuht Andrus Laul.

HubWay on transpordi- ja laadimisteenus ühes

„Kõik HubWay veod teostatakse tõstukautodega ning kaup laetakse kliendi juures maha HubWay poolt. Seega tellija eraldi tõstukit või muud laadimisvahendit juurde organiseerima enam ei pea,“ lisab Andrus Laul ja märgib, et nii saab HubWay auto tõsta tellitud kauba otse kliendi kinnistule või soovitud paika ning puudub vajadus täiendavate laadimisseadmete organiseerimiseks.

Samuti ei pea klient ilmtingimata ise sel ajal kohal olema, töölt vaba päeva võtma või spetsiaalselt kauba tuleku ajaks koju, suvilasse või maakodusse sõitma, et seda vastu võtta ning kohaletoodud materjal aia tagant oma kinnistule ümber tõsta. Piisab, kui markeerida sobiv kauba asukoht sihtkohas või instrueerida juhti telefoni teel.

Mugav arveldamine edasimüüja ja lõpptellija vaates

Peale mugava tõsteveoteenuse kättesaadavuse, toob HubWay turule transpordi- ja laadimisteenuse kauba kogusel põhineva fikseeritud hinnastuse, mis on mugav nii hulgimüüja kui ka lõppkliendi vaates.

Täna pakutakse veo- ja laadimisteenust peamiselt tunnihinna alusel ning lõppsummat on lõppkliendil raske ennustada, kuna tihti on teenuse osutamisele kuluv aeg prognoosimatu. Andrus Laul lisas, et esmakordselt hakkab hinnastamine olema seotud tellitava kogusega ning see muudab arveldamise lihtsaks ning lõppkliendi jaoks läbipaistvaks.

“Selle mure lahendab HubWay kauba kogusel põhinev fikseeritud hinnastus ning klient maksab kauba eest vastavalt tellitud kogusele,“ selgitab ta ning toob välja kaubakogusest ja sihtkohast sõltuva fikseeritud hinnastamise olulisuse kogu väärtusahelas.

Lihtne hinnastus jae- ja hulgimüüjale

Andrus Laul rääkis, et tänane praktika käib sageli nõnda, et kauba eest on makstud, kuid transpordi arve saadetakse kliendile alles mitu nädalat hiljem. Eriti terav on teema, kui lõppkliendiks on ettemaksuklient, eraisik jne. Prognoosimatu arvemajanduse peamiseks põhjuseks on aga just see sama, prognoosimatu tunnipõhine hinnastamine, millel juures mitu muutujat nagu ooteajad maha- või pealelaadimisel jne.

Fikseeritud hinnastus aitab jae- või hulgimüügi ettevõtete müügimeeskondadel teha klientidele transpordi osas täpseid, fikseeritud kuluga hinnapakkumisi. Klientidele lisatakse transpordikulu juba müügipakkumise käigus ning see kajastub kaubaarvel.

HubWay tõstukautodega tarnitakse kaupu üle Eesti

Kaubagrupid, mida HubWay tarnituna on võimalik läbi jae- või hulgimüüja tellida, on ehitusmaterjalid, põllumajandustooted, tööstusmaterjalid, sisuliselt kõik, mida kannatab ilmastikule avatult vedada.

Üle Eesti teenuse osutamine on oluline, sest mahalaadimisteenusega veod on siiani olnud pigem lokaalne äri, kattes peamiselt suured linnad ja nende lähiümbruse. Väikesele kogusele on täna suhteliselt raske leida tõstukautoga vedajat, kes selle mõistliku, kauba kogusel põhineva hinnaga Tallinnast Pärnu või Narva viiks, tõdeb HubWay juht.

Mida kaugem asukoht Tallinnast või muust suuremast linnast, seda keerulisem väljakutse on kliendi jaoks optimaalne lahendus leida. Pandeemia ja distantstöö harjumus on pannud inimesi maakodusid renoveerima ja väljapoole linnasid liikuma ning nõudlus mugavaks kaubaveoks on küps.

Kaupade ladustamise võimalus Tallinnas

HubWay teenuse puhul väiksemad kogused terminalis konsolideeritakse ning jaotatakse autodele sihtkoha kaupa. „HubWay kogub piirkonniti kauba kokku ja jagame selle veo suundade põhiselt autodele, selliselt saavutame olulise säästu ja suudame ka kliendile mõistlikku hinda pakkuda,“ tõdeb Andrus Laul ja lisab, et nende ettevõttel on Tallinnas ka lisaks kauba ladustamise võimalus, mis loob koostööpartneritele täiendavaid võimalusi oma logistika korraldamiseks.

Lisaks on HubWay partner importööridele ja logistikaettevõtetele, kellelt kliendid tellivad välisriikidest kaupu. Andrus Laul rõhutab, et pakutakse võimalust tuua kaup otse HubWay lattu, kust see tarnitakse lubatud tarneajaga edasi kliendile. Samuti saavad tootmisettevõtted teatud koguseid ladustada alaliselt HubWay laos, kust need vastavalt tellimusele väljastatakse ja lubatud tarneajaga sihtkohta toimetatakse.

Loe lähemalt hubway.ee

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077