Autor: ABB • 8. august 2022

ABB korraldatav elektrisõidukite teemapäev tuleb taas!

Eelmise aasta sügisel korraldas ABB koostöös partneritega Eesti esimese elektriautode teemapäeva Jüris. Tegemist oli seni suurima spetsiaalselt elektriautode ja kaasneva taristu tutvustamiseks korraldatud üritusega Eestis. Nüüd on kindel, et teemapäev tuli, et jääda – tänavu 8. septembril toimub see taas Jüris ja palju suurema ettevõtmisena.
Foto: Arno Mikkor

Kui eelmisel korral oli väljas 18 automarki 34 mudeliga, siis tänavu võib oodata veelgi esinduslikumat osavõttu, sest aastaga on ka elektrisõidukite maailm märkimisväärselt täienenud.

Autohuviline leiab parima lahenduse

Enamik Eestis müüdavate automarkide esindajatest on andnud lubaduse osaleda selgi korral. Elektriautohuviline võib olla kindel, et teemapäevalt leiab ta endale sobiva mudeli või vähemalt saab inspiratsiooni tulevaseks autoostuks.

Foto: Arno Mikkor

Võrreldes eelmise aastaga on oluline uuendus elektriauto ostu plaanivate inimeste nõustamine. Kaasnevad ju auto soetamisega rahalised väljaminekud, võimalikud krediteerimise võimalused, nagu laen, järelmaks või liising, aga ka seadusega ettenähtud kohustused kindlustuse näol. Kohal on eksperdid finants- ja kindlustusettevõtetest.

Kui juba elektriauto soetatud, võib alustada või jätkata kulgemist punktist A punkti B, kuid esmalt võiks siiski teha elektriauto SWOT-analüüsi ehk selgitada välja särtsuauto tugevad ja nõrgad küljed, sellega seotud vajadused ja võimalused, kuidas ja millal seda laadida ja hooldada ning energiat salvestada ja kuidas panna auto kas või raha teenima, müües salvestatud energiat võrku tagasi. Neis küsimustes annavad teemapäeval nõu valdkonna parimad asjatundjad.

Äriklient saab teavet edasi tegutsemiseks

Eelmisel aastal äratas suurt huvi teemapäeva raames toimunud esinduslik erialane seminar, millel astusid üles Eesti juhtivad eksperdid ning arvamusliidrid, kes avasid nii elektriautode maailma kui ka kaasneva taristu võtmeküsimuste telgitaguseid. Seminar tuleb seegi kord, hoopis mastaapsemalt.

Foto: Arno Mikkor

Kindlasti antakse ülevaade laadimistaristu hetkeseisust ja lähituleviku võimalikest arengutest. Koostöös asjatundjatega on võimalik mudeldada, millist taristut ärihoone, tööstusrajatis, ettevõte, avalik asutus, korteriühistu jne vajab, ning leida sobivaim lahendus.

Kuna taristu ei tähenda ainuüksi laadijaid, saab täiendavat teavet vajalike komponentide, erinevate elektriseadmete, sealhulgas aina olulisemat rolli mängivate salvestusseadmete kohta. Kuna autode või autopargi soetamine ja laadimisvõimekuse tagamine on seotud nii finantsiliste kui ka juriidiliste küsimustega, soovib korraldaja pakkuda äriklientidele ka sedasorti „lisandväärtust“.

Kohtumiseni 8. septembril!

ABB on maailma juhtivaid e-mobiilsuse eestvedajaid ning pakub valdkonna lahendusi tänase ja homse transpordi jaoks alates kodu- ja autopargilaadijatest ning elektribusside ja elektriveoautode laadijatest kuni suure võimsusega maanteekiirlaadijate ja salvestusseadmeteni. Üle maailma on paigutatud üle 460 000 ABB elektrisõidukilaadija.

Uuri rohkem 8. septembril toimuva elektrisõidukite teemapäeva kohta ja registreeru ärikliendi õpitubadesse SIIN

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077