Autor: Logistikauudised.ee • 2. juuli 2019

Venipak kasvab koos e-kaubanduse mahuga

E-kaubanduse mahud Eestis aina suurenevad ning Eesti Panga statistika näitab, et 2019. aasta esimeses kvartalis kasvas see võrreldes eelmise aasta sama perioodiga tervelt 20 protsendi võrra.
Venipaki müügijuht Tomas Raišelis.
Foto: Venipak

Eestlased sooritavad keskmiselt 90 000 ostu päevas ning päevane e-kaubanduse käive küündib 3,3 miljoni euroni. Kiirkullerfirma Venipak müügijuht Tomas Raišelis tõdeb, et e-kaubanduse kasvavad mahud on täheldatavad ka saadetiste turul. „Internetipoodide arv kasvab meie klientide seas iga kuuga. Meie ettevõte püüab luua neile võimalikult paremad tingimused – tagada saadetiste kiire ja kvaliteetne kohaletoimetamise kogu Eestis“.

Raišelis märgib, et üha rohkem eestlasi teeb oma ostud mitte ainult Eesti, vaid ka teiste riikide e-poodidest: „Meie andmetel ostavad eestlased palju nii Eesti kui ka teiste riikide internetipoodidest. Arvutused näitavad, et tervelt 85 % tarbijaid ostis Eesti e-kauplustest, 45 % Euroopa Liidus tegutsevatelt platvormidelt ja koguni 41 % kõikidest tarbijatest sooritas oma ostud väljaspool EL piire paiknevatest e-poodidest. Näeme suurt aktiivsust kauplemisel Poolaga ja, loomulikult, kasvavaid müüke Soome“.

„See näitab, et tarbijate kaubavaliku tegemisel on erinevad põhjused – tähtsad on hinnad ning loomulikult ka kohaletoimetamise kiirus. Oma partneritega suhtlemisel oleme tähele pannud, et üheks olulisemaks asjaks peavadki meie kliendid kauba kiiret ja kvaliteetset kohale toimetamist. See tähendab, et klient peab kauba kätte saama veel samal päeval,“ nendib Raišelis.

„Võime öelda, et Venipak on täitnud oma eesmärgi ja on muutunud kauba klientidele kätte toimetamisel internetipoodide parimaks partneriks,“ rõhutab müügijuht.

Uued terminalid Balti regioonis

Raišelise sõnul on möödunud aasta algusest saadetiste kohale toimetamine Eestis kiirenenud peaaegu 30 protsendi võrra. „Avasime Eestis uued terminalid ja see lubab tagada kauba kiirema kohale toimetamise riigisiseselt ja vältida igasuguseid tarnehäireid. See on eriti kasulik regioonides tegutsevatele väikeettevõtetele, kellel oma autoparki ei ole, mistõttu meie lai kullerite võrk on kindlaks garantiiks, et nende kaubad liiguvad terves Eestis ja ka teistesse riikidesse väga kiiresti“.

2018. aastal avas Venipak kolm uut terminali Lätis ja see suurendas märgatavalt saadetiste mahtu mitte ainult Lätis, vaid ka teistes riikides: „Vaadates esimese kvartali tulemusi ja saadetiste arvu, võime julgelt väita, et taristusse tehtud investeeringud tasuvad end tõepoolest ära. Lätis ja Eestis täheldame märgatavat suurenemist. Samuti oleme täitnud oma eesmärgi, et saadetised sellistest riikidest nagu Poola, Saksamaa või Soome jõuaks Balti riikidesse veelgi kiiremini“.

Uued kvaliteedistandardid

Balti riikide ühe suurima kiirkullerteenuste ettevõtte müügijuht väidab, et võttes arvesse tarbijate vajadusi, hakkas Venipak kohandama kõrgemaid kvaliteedistandardeid.

„Iga päev suhtlevad meie kullerid klientidega ja toimetavad saadetised kätte tuhandetele eestlastele terves Eestis. Meie ettevõtte töö on tundmatuseni muutunud, sest varem liikus suurem osa saadetisi ühest ettevõttest teise, nüüd aga on kõik teisiti – kuller peab olema mitte ainult inimene, kes saadetise kohale toimetab, vaid ta peab samal ajal teadma ka kauba garantiiaega, kauba tagastamise tingimusi. Panustame sellesse paljusid ja õpetame oma kulleritele seda,“ ütleb Raišelis.

„Kvaliteedistandarditest rääkides rõhutaksin veel ka laiemaid kohaletoimetamise võimalusi – kõikides Balti riikides laiendame Pick up punktide võrku, et tarbijad saaks kaubale järele minna neile sobival ajal, seepärast teeme kõik meist oleneva, et kaup veetaks neisse keskustesse eriti kiiresti,“ kinnitab Venipaki müügijuht.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077