Autor: Logistikauudised.ee • 3. juuni 2019

Venipak tegi Balti riikides 10% kasvu

Kiirkulleriteenuseid pakkuv Venipak liigub sarnaselt varasemaga ka 2019 I kvartalis kasvuteel. Ettevõtte esindajate sõnul oli saadetiste arvu kasv võrrelda möödunud aasta sama perioodiga Leedus 3%, Lätis ja Eestis aga koguni 37%.
Venipaki juht juht Justas Šablinskas.
Foto: Venipak

Ettevõtte juht Justas Šablinskas ütles, et Eestis arendab Venipak laiahaardelist tegevust ja seetõttu ei ole üha suurenevad saadetiste mahud üllatavad. 2018. aastal suurenes Eestis Venipaki kaudu saadetud saadetiste arv koguni 62 protsenti. Šablinskase sõnul usaldab neid ja kasutab tema juhitava ettevõtte teenuseid üha rohkem kliente.

„Möödunud aasta näitas, et üha rohkem Eesti ettevõtteid hindab meid ja usaldab oma kauba transportimise meile. Eesti on meile väga tähtis, sest kavatseme arendada tegevust ka Skandinaavias. Seetõttu plaanime tänavu avada kolm uut terminali Balti riikides, mis tagavad efektiivsema ja kiirema saadetiste kohaletoimetamise nii riigisiseselt kui ka naaberriikidesse,“ ütles Šablinskas.

Venipaki juhi sõnul loodab ettevõte säilitada tänavu sama kasvutempo: „Lähema viie aasta jooksul tahame Eestis jõuda kolme kõige rohkem saadetisi transportiva kullerfirma hulka. Aegamööda oleme hakanud osutama Eestis teenuseid, mis on end õigustanud juba Leedus – drive crowd sourcing’u põhimõttel töötav palgakullerite võrk, same day delivery, anname võimaluse tasuda kohale toodud kauba eest pangakaardiga, samuti laiendame Eestis pick up-punktide võrku.

Lätis – järjekindel kasv

Šablinskase sõnul on esimese kvartali töötulemused Lätis kindlaks tõenduseks, et ettevõte liigub edasi õigel teel: „Möödunud aastal alustas Lätis tööd kolm uut terminali ja see lubas meil tõsta saadetiste kohaletoimetamise kiirust ja kvaliteeti. Nende uuenduste kasu on ilmselge.“

Eriti märgatavalt kasvas Lätis äriklientide arv. „Kõikides Balti riikides töötame palju äriklientidega, kuid samuti tunneme, et suureneb B2C klientide arv, kes kasutavad palju sagedamini Venipaki teenuseid. Esimeses kvartalis kasvas B2C klientide arv võrreldes 2018. aasta sama perioodiga10% protsenti,“ rääkis Šablinskas.

Leedus oleme liidrite hulgas

Sideteenuste reguleerimisameti andmetel on Venipak Leedus kiirkulleriteenuseid pakkuvate teenistuste seas kindlalt kolme suurima hulgas. Esimese kvartali jooksul kasvas Venipaki vahendusel saadetud saadetiste hulk kolme protsendi võrra.

„Leedus säilitame kindlalt oma koha liidripositsioonil olevate kullerfirmade seas. Tänavu oleme seadnud endale eesmärgiks jõuda kuni 250 pick up-punktini. Aasta alguses hakkasime kasutama uuendatud süsteeme, mis jaotavad efektiivsemalt kullerite marsruute ning tänu sellele kulgeb ka töö tõhusamalt. Need uuendused lubasid meil edasi areneda ning parendada teenuste kvaliteeti Leedus,“ rõhutas Šablinskas.

Venipaki juht lisas, et aasta alguses suurendas ettevõtte edu ka suurenenud saadetiste arv Balti riikidest Lääne-Euroopasse: „Möödunud aastal alustasime tegevust Poolas ning allkirjastasime koostöölepingu Lufthansaga saadetiste kiiremaks transportimiseks Ameerika Ühendriikidesse. Tänavu aga avasime oma esinduse Saksamaal. Kõik need tegurid aitasid ettevõtte töötulemuste parendamisele kaasa, sest saame oma klientidele pakkuda rohkem teenuseid ning kaup liigub peale Balti riikide ka kogu Euroopas palju kiiremini ja kvaliteetsemalt.“

Ettevõte Venipak on üks suuremaid kiirsaadetiste kohale toimetajaid Balti riikides, mis arendab oma tegevust Leedus, Lätis ja Eestis ning millel on esindused Poolas ja Saksamaal.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077