Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus • 3. mai 2019

Itella teeb logistikas rätsepatööd

Itella Estonia pakub ettevõtetele logistikateenuse rätsepalahendust, mis tähendab kõigis tegevustes konkreetse kliendi vajadustest lähtumist.

Itella Estonia müügidirektori Sten Esna sõnul on nende logistikateenus kui hea rätsepa juures ülikonna õmblemine. „Piltlikult öeldes võtame iga kliendi mõõdud, arvestame temale sobivate toonide ja materjalidega, valime kvaliteetseimad kangad ning õmbleme ülikonna valmis täpselt kliendi mõõtude järgi,“ räägib Esna. „Meie valdkonnas tähendab see, et kaardistame kliendi vajadused ja spetsiifika ning kujundame protsessi temast lähtuvalt kõige kiiremaks, mugavamaks ja loogilisemaks. Me saame pakkuda erinevaid kombinatsioone ja lahendusi ehitamaks tarneahel algusest lõpuni.“

Itella Estonia OÜ müügidirektor Sten Esna
Autor: Itella Estonia

Esna kinnitusel pakub Itella lisaks nö. tavalistele logistikateenustele laia paketti lisateenuseid ning üritab „ei“ ütlemist vältida, aga samas jääda realistlikuks, hinnates partnerite soove ning ootusi. „Pigem ootamegi erinevaid päringuid ja väljakutseid,“ selgitab Esna. „Valmidus on olemas.“

Esna tunnistab, et keerukamad ja mugavamad lahendused on sageli küll veidi kulukamad. „Ei ole ületamatuid lahendusi, vaid on küsimus, kas tingimustes saame kokkuleppele,“ ütleb ta.

Itella rätseplahenduse paljude kasutajate hulgas on hetkel näiteks Telia, ABB ja Tallinna Kaubamaja. See aga ei tähenda, et väiksemad kliendid jääksid tähelepanuta. Ka neile pakub Itella teenuseid just nende vajadusele ja spetsiifikale.

Põhiliste Itella teenustena toob ettevõtte müügidirektor välja pakiveo- ja kullerteenuse, maantee-, mere- ja lennutranspordi, laologistika, rippriiete logistika ja veel mitmeid lisateenuseid. Läbi laologistika teenuse võimaldab Itella klientidele nii ladustamist (sh. ka tollilaos ja tolliterminalis) kui ka erinevaid teisi teenuseid, mis on seotud kauba sorteerimise, markeerimise, pakendamise, viimistlemise ja ümbertöötlemisega. „Meie poolt pakutav täisteenus on harjumuspärasest kiirem just seetõttu, et teostame erinevad etapid ise. Kaup liigub algusest lõpuni meie käes ja see muudab protsessi märkimisväärselt kiiremaks, sest teenuse aeglustumist põhjustavaid vahelülisid ei ole,“ selgitab ta Itella eeliseid.

Esna hinnangul on Itella üks trumpe Eesti turul just rätseplahenduste ja täisteenuse väljatöötamise ning elluviimise võimekus. Ka laoteenuse pakkumise suutlikus on kindlasti Itella üks olulisi eeliseid. „Rae vallas Loomäel on meil suur ladu. Seal teenindame ka enne välja toodud suuremaid kliente (Telia, Kaubamaja, ABB). Eeskätt oleme ise väga uhked just selle üle, et suudame pakkuda täisteenuse lahendust ning näeme iga päev vaeva, et taset hoida ja loomulikult tõsta,“ räägib müügidirektor.

Tänapäeva logistika tähendab Esna sõnul pidevat IT arendust ja ka Itella panustab igapäevaselt sellesse, et ettevõtte käsutuses oleks tipptehnoloogia. „Oleme valmis vastu võtma järjest kasvavaid mahtusid. Kliendile peab olema tagatud mugav ja kasutajasõbralik veebikeskkond ilma üleliigse ja koormava informatsioonita. Kõik vajalik peab olema kiirelt ja lihtsalt kättesaadav,“ kinnitab Esna. „Äsja tulime välja ka uue iseteeninduskeskkonnaga my.smartpost.ee, mis teeb paki saatmise senisest veelgi lihtsamaks, kaasates tehnoloogia pakutavaid võimalusi.“

MIS ON MIS?

Itella Estonia OÜ

-üle 25-aastase kogemusega rahvusvaheline logistikaettevõte

-tegutseb Soomes, Rootsis, Venemaal, Lätis, Leedus ja Eestis

-kuulub Soome ettevõtte Posti Gruppi.

Soome Post ostis SmartPosti OÜ 2010 aastal. Itella Logistic OÜ ja SmartPosti ühinemise käigus 2016. aastal tekkis ettevõte Itella Estonia OÜ, mille tulemusena suudab firma pakkuda täna igas mõttes logistilist täisteenust.

Esita päring terviklikule logistikalahendusele siit!

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077