Autor: Logistikauudised.ee • 9. aprill 2019

Nobe järgmine mudel saab olema elektriveok

Roman Muljar ja Nobe arendusmeeskond.
Foto: Harro Puusild
Eesti elektriauto Nobe looja Roman Muljar tunnistas Äripäeva raadiosaatele "Tööstusuudised eetris", et kohe kui praegu töös olev Nobe 100 on saadud perfektselt sõitma, asutakse töötama välja väikest kastiautot Nobe 500. Prototüüp võiks valmida juba järgmisel aastal.

„Oleme juba vaikselt pidanud läbirääkimisi Alexela ja Olerexiga, et igas tanklas võiks olla rendiks saadaval mõned väikesed Nobe kastiautod, millega inimesed saavad kiirelt oma kauba ära vedada. Kast oleks täpselt selline, et sinna mahuks ära üks euroalus,“ rääkis Roman Muljar, kelle sõnul on auto kujustamisel saadud ideid 1950-ndate Ford F150-st.

Muljari sõnul võiks esimene prototüüp olla valmis juba järgmisel aastal. „Kohe, kui Nobe 100 on valmis väga hästi sõitma, suuname oma ressursi selle mudeli arendamisele.“

Selles, et Eestisse tuleb Nobe autotehas, on Muljar veendunud. Praegu otsitakse kohta Tallinna külje all, kaalumisel on nii lennujaama, kui ka Harku järve tagune piirkond. „Plaan on toota 2000 autot aastas. Tehase pindala võiks olla umbes 1200-1800 m2, seal saaks tööd ca 30 inimest ja tootmisvõimsus oleks umbes 10 autot päevas,“ rääkis Muljar, kelle sõnul pole välistatud, et kui suure lombi taga hakkab hästi minema, võiks järgmine tehas tulla näiteks Ameerikasse.

„Me ei välista midagi. Eks turg paneb täpsed tulevikuplaanid paika. Näiteks hiljuti võttis meiega ühendust Ameerika räppari Snoop Doge`i tiim, kes leidis, et Nobe sobiks väga hästi ühe nende toote turustamiseks. Tegime neile pakkumise ja kui peaks minema diiliks, siis võib kõike juhtuda,“ oli Muljar optimistlik.

Nobe sünniloost ja tulevikuplaanidest saab pikemalt lugeda 23. aprillil ilmuvast Äripäeva Logistikauudised erilehest.

Kuulake saadet "Tööstusuudised eetris" Äripäeva raadio podcast`ide keskkonnast.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077