Autorid: Anu Jõgi, Logistikauudised.ee • 29. juuli 2019

Sarapuu bussifirma kahjumis, reisijad lõid Atko vastase Facebooki grupi

Riigilt üle 2 miljoni euro liinivedamise dotatsiooni saanud bussifirma ATKO Liinid jäi eelmisel aastal ligi 200 000 euroga kahjumisse, läinud nädalal loodi Facebookis aga suisa Atko vastane grupp "StoppAtko".
Atko buss.
Foto: Joosep Pank, Postimees/Scanpix

Ettevõtte üheks omanikuks on keskerakondlasest endine Järva maavanem ja Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu.

Ettevõtte käive kasvas aastaga ligi poole miljoni euro võrra 9,1 miljoni euroni, selgub ettevõtte aruandest. Dotatsioon kasvas aastaga 1,4 miljonilt ligi 2,3 miljonile eurole. ATKO Liinide ärikahjum oli samas suurusjärgus nagu mullugi 150 000 euro juures.

2018. aastal vedasid ATKO Liinide bussid reisijaid Harjumaal, Saaremaal ja Kuressaare linnas, Järvamaal ja Kohtla-Järve linnas, lisaks tellimisveod ja ettevõtete töötajate vedu. ATKO Liinid kirjutab, et kavatseb edaspidi suurendada tellimisvedude osa käibes.

Atko Liinide nimi käis viimati ajakirjandusest läbi kümme päeva tagasi seoses liiklusõnnetusega, mis osutus viimasekse piisaks karikas ka reisijatele. Läinud neljapäeval loodi Facebookis grupp nimega "StoppAtko," mille looja Lauri Meil kirjutab grupi seinal, et grupi eesmärk on teavitada Atkoga seotud probleemidest üle Eesti ja survestada ametnikke midagi ette võtma Atko bussifirmaga. Nelja päeva jooksul on grupiga liitunud juba ligi 500 inimest.

„Atko probleemide jada muudkui kestab väga paljudes Eestimaa piirkondades ja lõppu ei tule. Viimaseks piisaks karikas sai Harjumaal Kloogaranna teel 26 inimese vigastusega lõppenud liiklusõnnetus. Gruppi on oodatud kõik inimesed, keda huvitab Atko teema ning turvaline ja probleemidevaba bussiliiklus kogu Eestis.“

ATKO Liinid kuulub koos veel 11 ettevõttega Sarapuu perekonna firmale ATKO Grupp. Ettevõttest kuulub pool Arvo Sarapuule ja teine pool jaguneb võrdselt tema tütre ja väimehe Kethrin ja Margo Tomingase vahel.

Grupi käive kasvas aastaga pea 2 miljoni euro võrra 19,7 miljoni euroni ja ka ärikasum suurenes veidi, 0,7 miljoni euroni.

ATKO Bussiliinid teenindavad Pärnu linna lähiliine, Viljandi maakonnaliine, Valga maakonna- ja linnaliine, Jõgevamaa maakonnaliine ja Narva linnaliine. AS ATKO Tours pakub turismiteenuseid, ATKO Õlitööstus renditeenuseid. ATKO Haldus ja ATG Kinnisvara tegelevad kinnisvara haldamisega. ATKO Capital Grupp tegeleb finantsinvesteeringutega.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077