Jaga lugu:

CM: Trans.eu laieneb aktiivselt Euroopas

Vabade koormate ja veovahendite infot vahendav Trans.eu avas uue allüksuse Belgias, kuna Prantsusmaalt, Hollandist ja Belgiast kasvab kaubavedude hulk Poola ja Ida-Euroopasse.

„Tänu hästi arenenud logistikavaldkonnale ja transpordiinfrastruktuurile on Belgia re-ekspordi turg üks stabiilsemaid ja arenenumaid maailmas. Euroopa Majandusühenduse loomises osalenud Belgia territooriumil asuvad juba täna paljude kontsernide ja tööstusettevõtete kaubanduse jaotuskeskused,“ rääkis Trans.eu BVBA peadirektor Ksistof Dvornik. „Jälgime igat turgu ja näeme hetkel Belgias suurt potentsiaali. Sarnaselt Belgiale otsivad oma kaupadele uusi turge ka Prantsuse ja Hollandi kaubaomanikud.“

Belgia, Prantsusmaa ja Madalmaad kuuluvad maailma kümne suurima eksportööri hulka. Nende riikide ekspordimaksumus ületab 1,733 miljardit dollarit ning iga aastaga see kasvab ning enam just ida suunal.

„Üheks Lääne kaubaomanike sihtturuks on kindlasti Poola ning teiselt poolt on hakanud viimasel ajal mõnevõrra oma piire avama ka Venemaa. Ja kuna Ida-Euroopas nõudlus läänest tulnud kaupade järele pidevalt suureneb, tekitab see Lääne-Euroopa kaubaomanikes huvi Ida-Euroopa ning Venemaa transpordiettevõtete vastu. Poola transpordifirmad on end näiteks tõestanud tarnekindluse ja soodsate hindade tõttu,“ märkis Dvornik. „Samamoodi otsitakse Belgias vedajaid Põhja-Euroopasse.“

Eesti Statistikaameti andmeil eksporditi Eestist Poola 2012. aastal 175,8 miljonit euro eest kaupa, Poolast imporditud kauba hulk Eestisse moodustas mullu 878,7 miljonit eurot.

Kuna Belgia turu potentsiaal on Venemaa vedajate jaoks väga hea võimalus, avas ka Trans.eu seal oma allüksuse, mille eesmärk on teenindada Belgia, Prantsusmaa ja Hollandi kaubaomanikke, kes vajavad kaubavedajaid Ida-Euroopast.

2004. aastal loodud Trans.eu on vabade koormate ja veomasinate kohta käiva teabe vahetamise infoplatvorm, mis kindlustab, et koorem jõuab kohale õigel ajal ja maksed realiseeritakse tähtajaliselt. Trans.eu programmi kasutab igapäevaselt üle 200 000 veoettevõtte kogu Euroopast.

www.trans.eu

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppLogistikauudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee