Autor: Liina Laks • 29. juuli 2019

Ryanairi kasum järsus languses

Euroopa suurim odavlennufirma Ryanair kasvatas jõuliselt reisijate arvu ja käivet, kuid kaotas kasumis viiendiku.
Foto: Reuters/Scanpix

Euroopa suurim odavlennufirma Ryanair kasvatas jõuliselt reisijate arvu ja käivet, kuid kaotas kasumis viiendiku.

Ryanair, mille aktsia on viimase 12 kuuga kaotanud pea kolmandiku väärtusest ning kaupleb alla 10 euro piiri, ei suutnud ka viimases kvartalis imet teha. Kontsern lennutas enda arvestuse järgi 2020. majandusaasta esimeses kvartalis küll 11% rohkem reisijaid ehk 41,9 miljonit inimest ning teenis tänu sellele 11% rohkem müügitulu (2,31 miljardit eurot), aga terve rida faktoreid pühkisid lennufirmalt viiendiku kasumist. Kasum vähenes 21%, 243 miljonile eurole. Ärikasum kahanes lausa 26%.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077