Autor: Karin Saar • 4. jaanuar 2024

Swedbank: autode kättesaadavus paranes

Keskmine liisingu abil soetatud auto hind on Swedbanki statistika põhjal aastaga kasvanud 10%. Samavõrra on kasvanud ka esimene sissemakse. Eelistatuim automark on Eestis endiselt Toyota, mille kannul on tihedalt Škoda ning kolmandal kohal on Volkswagen, kirjutab Swedbanki erakliendiliisingu valdkonnajuht Karin Saar.
Keskmine liisingu abil soetatud auto hind on Swedbanki statistika põhjal 31 800 eurot.
Foto: Andras Kralla

2023. aasta märksõnad autoliisingute ja -laenude väljastamisel olid tarneprobleemide leevenemine ja uute autode kättesaadavuse paranemine, mida varjutasid kiiresti kasvavad intressimäärad. Need muutsid tarbijad ebakindlamaks ja tõid kaasa ettevaatlikkuse ja ostuotsuste põhjalikuma kaalumise.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077