27. detsember 2023

SEB: eesootav automaks paneb inimesed ostuotsust langetama

Sel aastal täheldasime liisingus nii keskmise finantseeritava auto hinna- kui ka sissemakse tõusu. Vaatamata siiani stabiilsena püsinud autoturu seisule, võib 2025. aastal jõustuv automaks mõjuda turule uue aasta teises pooles hoopis elavdavalt, kirjutab SEB liisingujuht Rein Karofeld.
Rein Karofeld
Foto: Jake Farra

Võrreldes 2022. aastaga on SEBs sõlmitud liisingulepingute mahu langus olnud tänavu eraisikute seas marginaalne, vaid 0,4% sõlmitud lepingute kogumahust. Finantseeritud uute ja kasutatud autode suhe on jäänud võrreldes eelneva aastaga samale tasemele – iga uue sõiduki kohta finantseerisime kaks kasutatud sõidukit.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077