Autor: Annika Soom • 3. juuli 2020

Merendussektori maksukoormus kahaneb

Alates 1. juulist 2020 jõustusid mitmed seadusmuudatused, mis peaksid tugevdama Eesti konkurentsivõimet mere- ja laevandusriigina ning aitama kaasa kogu sektori arengule, kirjutab rahvusvahelise maksuõiguse ekspert, advokaadibüroo RASK vandeadvokaat Annika Soom.
Annika Soom.
Foto: Advokaadibüroo Rask

Lühidalt on tegemist merenduspaketiga. Lisaks laevade Eesti lipu all registreerimise lihtsustumisele jõustuvad ka mitmed maksusoodustused, mille eesmärgiks on motiveerida merendussektori ettevõtjaid oma äritegevust Eestiga siduma. Maksumuudatused puudutavad nii juriidilisi kui füüsilisi isikuid ehk nii merendussektori ettevõtjaid kui ka laevadel töötavaid meeskonnaliikmeid.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077