Autor: Harro Puusild • 2. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Logistikauudised.ee loetuimad lood 2017

Veokid.
Foto: Andras Kralla
Avaldame pingerea uudistest ja lugudest, mida loeti teemaveebis logistikauudised.ee 2017. aastal kõige rohkem.

1. Riigikogu võttis vastu uue autoveoseaduse

Täna võeti Riigikogus vastu autoveoseadus, mille eesmärk on luua kaasaegne ning teiste seadustega kooskõlastatud kord. Uuel aastal jõustuv seadus reguleerib autovedude korraldamist ja kehtestab nõuded autovedudega seotud inimestele ja ettevõtetele.

2. Riigikogu muutis sõidumeerikute nõudeid - TÄIENDATUD Maanteeameti kommentaariga!

Riigikogu kiitis heaks liiklusseaduse muudatused, millega ühtlustatakse sõidukite tüübikinnituse nõudeid teiste Euroopa Liidu liikmesriikidega ning muudetakse autovedudel kasutatavate sõidumeerikute korda. Maanteeametist saab turujärelevalve asutus.

3. Uus autoliisingu võimalus ettevõtetele: ühisrahastus

Eesti ettevõtted saavad nüüd maailmas populaarse ühisrahastuse kaudu esmakordselt autoliisingut soetada.

4. Transpordi- ja logistikasektor tegi valitsusele ettepaneku kütuseaktsiisi langetamiseks

Transpordi ja logistikavaldkonna ettevõtete esindusorganisatsioonid saatsid majandus- ja taristuminister Kadri Simsonile, rahandusminister Sven Sesterile ning riigikogu majandus- ja rahanduskomisjonidele ühispöördumise vedelkütuste aktsiisi järsu tõusuga kaasnenud sektori konkurentsivõime langusest naaberriikidega võrreldes.

5. Erialaliidud: riigi otsuste tõttu on transpordisektor kaotanud konkurentsivõime - täiendatud ministri kommentaariga!

Eesti transpordisektori erialaliidud esitasid riigikogu rahandus- ja majanduskomisjonile ühisavalduse, milles märgivad, et veonduse ja transpordi sektor on riigi otsuste tõttu kaotanud konkurentsivõime ja pole enam jätkusuutlik. Ainuüksi selle aastaga on Eesti asemel naaberriikides tangitud ligi 100 miljonit liitrit kütust.

6. Autokaubaveo komisjon peatas rikkumiste eest 2 ettevõtte tegevusloa

2017. aasta III kvartalis alustas Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium (MKM) haldusmenetluse 25 vedaja suhtes, kelle autovedude kontrollimisel nii Eesti kui välisriikide teedel oli tuvastatud raskeid autoveoalaseid õigusrikkumisi, mille eest on karistatud vedajat või vedu teostanud autojuhti.

7. Veokitootjate kartell: Scania sai trahvi 880 miljonit eurot

Euroopa Komisjon süüdistas Reutersi teatel kuut veokitootjat hindade ja heitmenäitude kokkumängus. Näiteks Scaniale määratakse veokitootjate kartellis osalemise eest 880 miljoni eurone trahv.

8. DHL enne 5Si: 800 eurot ühe kirjaklambri pärast

DHL Freight maanteetranspordi müügi- ja marketingijuht Rait Elvak ütleb, et ka pärast teistkordset 5Si juurutamist on neil ladu nagu ladu ikka. Küll aga, tõdeb ta, ei ole see pärast avamist 2008. aastal kunagi nii korras olnud.

9. Menetlusse võeti autoveoseaduse eelnõu

Riigikogu juhatuse otsusega võeti menetlusse autoveoseaduse eelnõu, millega kehtestatakse autoveoseaduse uus terviktekst, kuna seaduse muudatused on läbivad. Seadus reguleerib autovedude korraldamist ja kehtestab nõuded autovedusid korraldavatele ja seotud isikutele.

10. Tallinn avab Kopli ja lennujaama trammiliinid

Neljapäeval, 31. augustil kell 17:00 avatakse renoveeritud Kopli trammitee, teatas Raepress.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077