Autor: Logistikauudised.ee • 27. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus autoliisingu võimalus ettevõtetele: ühisrahastus

Madis Arro
Foto: Eurohoius
Eesti ettevõtted saavad nüüd maailmas populaarse ühisrahastuse kaudu esmakordselt autoliisingut soetada.

Ühisrahastuse kaudu soetatav autoliising sobib eelkõige väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele, seisab rahastusplatvormi Eurohoius pressiteates. “Kliendina näeme kõiki korraliku taustaga alustavaid ja tegutsevaid ettevõtteid, kes oma lühikese tegevusajaloo või väiksuse tõttu jäävad pankade ukse taha. Soovime täita turul oleva tühimiku pankade ja alternatiivsete finantseerijate seas, kus laenutingimused on paindlikumad kui pangas, samas intressid senistest alternatiivsetest finantseerijatest soodsamad,“ sõnas Eurohoiuse tegevjuht Madis Arro. Maksimaalne liisingusumma on 30000 eurot.

Ühisrahastuse põhimõttel tegutsev Eurohoiuse platvorm ühendab investorid, kes soovivad investeeringult tulu teenida ja teisalt laenusoovijad. „Tegutseme vastutustundliku laenamise põhimõttel, et luua investorite ja laenuvõtjate vahel pikaajalisi ja usaldusväärseid kliendisuhteid,“ tõi Arro esile. Platvormi kaheaastase arenduse käigus on Eurohoius lähtunud senisest sõidukiliisingu pakkumise kogemusest ja spetsiifikast, jättes seejuures ühisrahastuse teenuse lihtsaks, mugavaks ja privaatseks. Näiteks ei ole võimalik ilma registreerimiseta näha laenutaotleja andmeid.

Eurohoiuse aastane tootlikkus on investeeringutelt kuni 14% ja tagasimaksed toimuvad igakuiselt. Lisaks on investeeringu tagatiseks soetatav sõiduk ja juhatuse liikme käendus. Samuti töötab järelturg, kus investor saab müüa oma investeeringuid. Kui investoril tekib ootamatu vajadus investeeritud raha tagasi saada, siis on võimalik investeeritud lepinguid müüa nii täielikult kui ka osaliselt, samuti on võimalik teha juurde- või allahindlust.

Lisaks sõidukiliisingule on ettevõtetel võimalik investeeringuteks või käibekapitaliks ühisrahastuse kaudu taotleda hüpoteeklaenu.

Eurohoiuse asutaja on Eesti kapitalil põhinev krediidimaakler Miglior OÜ, mis alustas tegevust 4 aastat tagasi Auto Järelmaks kaubamärgi all ja on selle aja jooksul vahendanud eraisikutele 2,5 miljoni euro väärtuses sõiduki järelmakse. Äsja käivitatud ühisrahastusplatvorm Eurohoius võimaldab huvilistel tagatisega laenudesse investeerida ning kuni 14% aastas tulu teenida. Ühisrahastusplatvormil on kaks ettevõtetele suunatud laenuliiki – autoliising ja hüpoteeklaen.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077