Autor: Logistikauudised.ee • 16. mai 2024

Finnair lendab 2. juunist taas Tartusse

Finnair jätkab lende Tartusse alates 2. juunist. Aprilli lõpus peatas lennufirma lennud üheks kuuks, kuni Tartu lennujaamas võetakse kasutusele lähenemislahendus, mis ei nõua GPS-signaali.
Tartu hakkab juunis taas lennukeid vastu võtma.
Foto: Tartu lennujaam

Varem Tartu lennujaamas kasutatud lähenemismeetodid põhinesid GPS-signaalidel ning selle tõttu takistasid GPSi häired selles piirkonnas lennukite lähenemist ja maandumist. Finnairi lennud Helsingist Tartusse peatati 29. aprillist, mai jooksul uuendatakse Tartu lennujaamas kasutatavaid lähenemismeetodeid, kus GPS-signaali vaja ei ole. Uuendatud lähenemismeetodid põhinevad maajaamadest saadetud raadiosignaalidel. Seda tüüpi maapealseid meetodeid on lennunduses kasutatud juba pikka aega ja GPSi häired ei mõjuta nende kasutatavust. Sarnased traditsioonilised lähenemismetoodikad on kasutusel alternatiivina GPS-põhistele lähenemismetooditele.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077