Autor: Logistikauudised.ee • 26. märts 2024

Reisiliiklus sadamate kaudu kasvas, kaubavedu vähenes

Statistikaameti andmetel kasvas 2023. aastal sõitjate arv rahvusvahelistel merevedudel 12% ning peamistel riigisisestel regulaarsetel merelaevaliinidel 5%. Sadamate kaubamaht vähenes 2022. aastaga võrreldes ligi kolmandiku.
Reisijate vedu laevadel mullu kasvas.
Foto: Andras Kralla

Statistikaameti energia, transpordi, IT ja majutusstatistika tiimijuhi Piret Puki sõnul elavnes rahvusvaheline reisiliiklus märgatavalt juba 2022. aastal ja jätkas kasvamist ka eelmisel aastal. „Mullu väisas Eesti sadamaid rahvusvahelistel vedudel veidi üle 8 miljoni sõitja. Välismaalt saabus ligi 4,1 miljonit ning välismaale suundus üle 3,9 miljoni sõitja,“ täpsustas Pukk.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077