Autor: Logistikauudised.ee • 29. jaanuar 2024

Ossinovski endine firma vedas Vene oligarhi rauamaaki

Pärast täiemahulise sõja algust Ukrainas on Venemaalt kõige rohkem kraami välja vedanud vähetuntud Eesti logistikafirma Vero Logistics OÜ. Ettevõte on üle idapiiri toimetanud suisa 777 miljoni euro väärtuses rauda ja rauamaaki, millest lõviosa on toodud Euroopa Liitu, kirjutab Eesti Ekspress.
Oleg Ossinovski.
Foto: Andras Kralla

Eesti Ekspressi andmetel toimusid sellised veod vähemalt 2023. aasta juulini. Venemaa tollideklaratsioonide järgi on kaup pärit kahest Venemaa rauamaardlast Lebedinski Gok ja Mihhailovski Gok. Need kaevandusärid kuuluvad Metalloinvesti gruppi. Metalloinvesti suurim osanik on selle äri asutaja, kurikuulus Venemaa oligarh Ališer Usmanov, märgib Eesti Ekspress oma pikemas uurimuses.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077