Autor: Logistikauudised.ee • 3. aprill 2023

Reisiliiklus sadamate kaudu elavnes, kaubavedu vähenes

2022. aastal kasvas reisijate vedu statistikaameti andmetel nii rahvusvahelistel kui ka riigisisestel merevedudel. Kui kahel eelneval aastal vähenes liikumispiirangute tõttu sõitjate arv nii rahvusvahelistel merevedudel kui ka riigisisestel regulaarsetel merelaevaliinidel, siis mullu reisiliiklus merel elavnes. Sadamate kaubamaht aga langes.
Reisiliiklus on küll elvnenud, kuid koroonaeelsele tasemele pole siiski veel jõudnud.
Foto: Liis Treimann

Eesti sadamaid väisas mullu rahvusvahelistel vedudel 7,1 miljonit merereisijat. Välismaalt saabus 3,7 miljonit sõitjat ning välismaale lähetati 3,5 miljonit sõitjat. Soome ja Eesti vahel teenindati üle 6,4 miljoni sõitja, poole rohkem kui eelneval aastal. Eesti ja Rootsi vahel oli aga sõitjaid võrreldes 2021. aastaga 1,6 korda rohkem ehk üle 661 000. Võrreldes koroonaeelse 2019. aastaga on rahvusvahelise reisiliikluse tulemused siiski ligi kolmandiku võrra väiksemad.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077