Autor: Logistikauudised.ee • 23. september 2022

Riigilaevastiku loomine sai valitsuselt rohelise tule

Valitsus andis heakskiidu majandus- ja taristuminister Riina Sikkuti ettepanekule luua 2023. aasta 1. jaanuarist majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi haldusalasse uus asutus nimega Riigilaevastik, mis hakkab haldama ja arendama riigile kuuluvaid veesõidukeid.
Riigilaevastikku hakkavad kuuluma ka Eesti Lootsi alused.
Foto: Andras Kralla

„Täna oleme me olukorras, kus iga asutus planeerib ja haldab oma veesõidukeid iseseisvalt, mis tähendab, et need seisavad suure osa ajast jõude. Laevade tulemine ühtse juhtimise alla annab võimaluse veesõidukeid aktiivsemalt ristkasutada, tuua püsikulusid alla ja võita investeeringute pealt. Analüüsid näitavad, et kümne aastaga aitab riigilaevastiku loomine säästa vähemalt 34 miljonit eurot, “ selgitas minister Riina Sikkut.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077