Autor: Logistikauudised.ee • 23. november 2021

Tallinna trammihankele laekus kolm pakkumist

AS-i Tallinna Linnatransport (TLT) trammihankes osales kolm pakkujat, kes soovivad tarnida kokku kuni 23 uut trammi. Lepingu loodab linn võitjaga sõlmida hiljemalt 2022. aasta alguses.

TLT juhatuse esimees Deniss Boroditš selgitas, et hankes osaleb kolm pakkujat – trammitootjad CAF, PESA ja Škoda, kirjutab ERR.

"Trammihanke võitja peab olema valmis tarnima Tallinnasse 23 uut trammi. Parim pakkumine selgub lähikuul, kui kõik hankepakkumused on põhjalikult läbi vaadatud ning hanketingimuste ja hindamiskriteeriumite algusel pingeritta seatud," sõnas Boroditš.

"TLT loodab eduka hankelepingu allkirjastada 2022. aasta. esimeses pooles, sellele eelnevad läbirääkimised," ütles Boroditš.

Praegu kuulub pealinna trammiparki 64 trammi. Uute trammide hankimise eesmärk on tõsta veelgi pealinna ühistranspordi teenuse kvaliteeti, suurendada sõidukiparki ning seeläbi laiendada ka trammide teenuse ulatust.

"Kuigi uusi trammiliine saaks põhimõtteliselt avada ka olemasoleva sõidukipargiga, siis uued trammid tagavad jätkusuutlikkuse ja muudavad pealinna kergrööbastranspordi võimalusi paremaks. Eelnevatel aastatel on Tallinnasse hangitud 20 uut trammi ning renoveeritud või ümber ehitatud KT4 ja KT6 tüüpi tramme ehk moderniseeritud nende elektrisüsteeme, et tagada trammitranspordi optimaalsem ülalpidamine ning keskkonnasõbralikkus," ütles Boroditš.

Hangitavad trammid on 27–34-meetri pikkused ja maksimaalselt 2,4 meetri laiused ning nende kõrgus rööbastest on kuni 3,85 meetrit. Uued trammid peavad sõitjate salongis olema vähemalt 70 protsendi ulatuses madalapõhjalised, et tagada trammide turvaline ja mugav kasutamine erivajadustega inimestele. Igas trammis peab olema vähemalt 50 istekohta ning sõiduk peab mahutama vähemalt 160 reisijat.

Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077