Autor: Logistikauudised.ee • 29. oktoober 2021

Kavandatav raudtee suunab kaubaveod ümber Tallinna

Riigihalduse minister tutvustas eilsel valitsusnõupidamisel Tallinna ringraudtee riigi eriplaneeringu koostamise algatamise analüüsi ja ettepanekuid. Plaani kohaselt suunatakse tulevikus uue raudteetrassi kaudu Tallinna kesklinnast ja Ülemiste rahvusvahelisest Rail Baltica reisiterminalist ümber Paldiski poole liikuvad kaubaveod ning täiendust saab sellesuunaline ühistranspordiühendus.
Kaubaveod ei hakka tulevikus Tallinna läbima.
Foto: Andres Haabu

Riigihalduse ministri Jaak Aabi sõnul on kavandatava ehitise otstarve avalik raudtee, mis tähendab, et see ei teeninda mitte ainult kaubavoogusid, vaid võimaldab teenindada ka reisijaid. „Ringraudtee avardab Harjumaa inimeste liikumisvõimalusi, kuna sellega tekib uus ühistranspordiühendus Lagedi–Ülemiste–Paldiski liinil,“ selgitas minister. „Samuti soodustab ringraudtee igakülgselt Tapa–Tallinna–Paldiski suunalist liikumist.“

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077