Autor: Logistikauudised.ee • 24. august 2021

Tallinki reisilaev Megastar hakkab kasutama kaldaelektriühendust

ABB merenduse ja sadamate (Marine & Ports) divisjoni kaldaelektriühenduse tehnoloogia tagab Tallinki süstiklaevale Megastar võimaluse ühenduda kohaliku maismaaelektrivõrguga ning tänu sellele maksimaalselt vähendada õhuheitmete teket sadamas seismise ajal.
Megastar Tallinna sadamas.
Foto: LIIS TREIMANN

Vähese heitkogusega veeldatud maagaasi toitel teeb reisiparvlaev Megastar päevas kolm reisi Eesti ja Soome pealinnade vahel, ööbides Tallinnas, kus peab generaatorid pidevalt töös hoidma, et tagada pardasüsteemide energiaga varustatus. ABB kaldaelektriühenduse abil saab laev katta oma energiavajaduse sadamas, kasutades maapealset elektrienergiat.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077