Autor: Logistikauudised.ee • 13. aprill 2021

EL on elektrilise laadimistaristu rajamisel ikka veel eesmärgist kaugel

Elektriautode laadimispunkti tutvustamine selle aasta märtsis Saksamaal Bonnis.
Foto: WOLFGANG RATTAY, Reuters/Scanpix
Euroopa Kontrollikoja aruande kohaselt on EL ikka veel kaugel oma rohelise kokkuleppe eesmärgist, milleks on 1 miljon laadimispunkti 2025. aastaks, ning liidul puudub elektritranspordi üldine strateegiline tegevuskava.

Kuigi on saavutatud edu elektrisõidukite laadimise ühise ELi pistikustandardi kasutuselevõtul ning on parandatud juurdepääsu laadimisvõrkudele, on elektrisõidukiga kogu ELis liikumisel endiselt takistusi. Audiitorid leidsid, et üldkasutatavate laadimisjaamade tihedus on riigiti väga erinev, maksesüsteemid ei ole ühtlustatud ja kasutajad ei saa laadimisjaamade kohta reaalajas teavet, teatas Euroopa Kontrollikoda.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077