Autor: Logistikauudised.ee • 25. märts 2021

Madalikule sõitnud konteinerlaev tekitas Suessi kanalis kaose

Suessi kanali blokeerinud konteinerlaev.
Foto: Reuters/Scanpix
Suessi kanalis madalikule sõitnud Taiwani konteinerlaev on tekitanud kanali liikluses totaalse kaose ning on toonud lõpuks kaasa juba naftahinna hüppelise tõusu. Kui laeva täna liikuma ei saada, peavad paljud laevafirmad võtma ette nädala pikkuse reisi ümber Aafrika.

Selle nädala teisipäeval kaotas Suessi kanalis tugeva tuule ja liivatormi keskel juhitavuse 400 meetri pikkune ja 224 000-tonnine konteinerlaev Ever Given ning sõitis madalikule. See tekitas kanali suudmes totaalse kaose ning eile päev läbi kestnud katseid laeva madalikult päästa, päädisid lõpuks naftahinna 6% tõusuga.

Logistikauudised.ee toetajad:
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077