Autor: Logistikauudised.ee • 11. september 2020

Ühistranspordiga sõitjate arv vähenes eriolukorra ajal poole võrra

Selle aasta teises kvartalis sõitis kõikide Eesti veoettevõtete ühistranspordivahenditega kokku 22 miljonit inimest, mis on üle poole vähem kui eelmises kvartalis. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga oli sõitjaid lausa 60% vähem.
Bussisõitjate arv langes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 58%.
Foto: TLT

Statistikaameti analüütiku Birgitta Ojamaa sõnul mõjutas riigipiiride sulgemine eriolukorra ajal kõiki transpordiliike. „Enim vähenes õhutranspordi ja meretranspordi kasutajate arv, kus tehakse palju rahvusvahelisi vedusid, mis nüüd ära jäid,“ selgitas Ojamaa.

Logistikauudised.ee toetajad:
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077