Autor: Logistikauudised.ee • 6. aprill 2020

Finbo Cargo naases kaubalaevana liinile

Alates 6. aprillist naases korralisest hooldusest Eckerö Line’i MS Finbo Cargo, mis hakkab ainult kaubalaevana sõitma kaks korda päevas Tallinna Vanasadama ja Vuosaari sadama vahet.
MS Finbo Cargo naases kaubalaevana Tallinn-Vuosaari liinile esmaspäeval, 6. aprillil.
Autor: Eckerö Line

MS Finbo Cargo naases kaubalaevana Tallinn-Vuosaari liinile esmaspäeval, 6. aprillil. Jaanuari alguses suundus MS Finbo Cargo Landskrona sadamasse korralisse hooldusesse, mille käigus laeva jääklassi tõsteti Soome lahe nõudlikele oludele vastavaks. MS Finbo Cargo pakub hetkel ainult kaubaveoteenuseid ehk reisijate vedu laevade pardal on peatatud.

„Meil on hea meel, et saame oma kaubalaeva kasutusele võtta olukorras, kus reisijate liiklus on häiritud ning märkimisväärne osa kaubaveomahtudest on liinilt kadunud,“ ütleb Eckerö Line’i tegevjuht Taru Keronen. „COVID-19 olukorra tõttu tegutseb MS Finbo Cargo praegu ainult kaubalaevana ning erandkorras sildub Muuga sadama asemel Tallinna Vanasadama A-terminalis, ”lisab Keronen.

Meretransport on Soome ühiskonna jaoks ülioluline. Tavaolukorras moodustab meretransport umbes 80% Soome impordist ja umbes 90% ekspordist.

„Kahe laeva peale kokku pakub Eckerö Line nüüd 10 väljumist päevas, mis leevendab ajutist läbilaskevõime puudujääki Tallinn-Helsingi liinil. Sel viisil saame toetada Soome varustuskindlust ning tagada tööstuse-, meditsiini- ja toidutransport, “ ütleb Keronen. „Hetkel on tähtsaim prioriteet ravimite õigeaegne kohaletoimetamine. Ravimeid transportivad sõidukid lastitakse laeva ning laevalt maha esmajärjekorras,“ lisab Keronen.

MS Finlandia ja MS Finbo Cargo sõidavad Soome lipu all.

Vaata laevade sõidugraafikut SIIT.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077