Autor: Logistikauudised.ee • 18. märts 2020

Ametlik: Tallink Star hakkab sõitma Saksamaa vahet

Tallinki reisiparvlaev Star alustab järgmise kuu aja vältel kurseerimist Paldiski-Sassnitzi liinil, esimene reis väljub Tallinna Vanasadamast 19. märtsil, kell 18.00.
Täna tegi Star viimase reisi Helsingist Tallinna, homsest hakkab ta suure tõenäosusega kurseerima Paldiski ja Sassnitzi vahet.
Autor: Andras Kralla

"Otsustasime majandus- ja taristuministri ettepanekul, et laev Star alustab suure tõenäosusega homme väljumist Paldiski-Sassnitzi liinil kuuks ajaks: iga päev üks suund, teine päev teine suund, et eeskätt just tagada seda, et kaubaveod Eestist, välistades Läti, Leedu ja Poola maismaad, jõuaksid Saksamaale. See on üks väga konkreetne meede, et me suudaksime tagada sellises keerulises eriolukorras võimalikult tõrgeteta majandussuhtlust," lausus Ratas Riigikogu infotunnis Urmas Kruuse küsimusele, kuidas plaanib riik tagada tõrgeteta kaubaveod.

Ratase sõnul oli eile Euroopa Liidu Ülemkogu videokonverents. "Seal väga selgelt enamus riike tõid välja väga jõuliselt selle, et kaup peab saama liikuda. Kaup peab saama liikuda! See on olnud ka Eesti positsioon kogu aeg," lausus Ratas, tõdedes, et üks probleemikoht on olnud Poola.

Pärastlõunal saatis liini alustamise kohta ametliku kinnituse ka Tallink: "Euroopa riikide vaheliste piiride sulgemise ning erinevate kehtivate reisipiirangute tõttu alustab Tallink Grupp alates sellest neljapäevast, 19. märtsist 2020 ajutiselt laeva Star opereerimist Eesti ja Saksamaa vahel, tagamaks kaupade liikumise Eesti ja Lääne Euroopa vahel. Esialgsete plaanide kohaselt hakkab laev opereerima Paldiski ja Sassnitzi sadamate vahel. Transporditeenuse tellijaks on Eesti Vabariigi Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium," seisab Tallinki pressiteates.

Star väljub esimesele reisile Saksamaale Tallinna Vanasadamast neljapäeval, 19. Märtsil kell 18.00. Pärast esimest reisi Saksamaale saabub Star Paldiski sadamasse ning hakkab edaspidi väljuma ja saabuma Paldiski sadamast.

Paldiski-Sassnitzi liini täpsem graafik selgub lähiajal, kuid esialgsete plaanide kohaselt väljub Star Paldiskist üle päeva kell 20.00 õhtul ning Sassnitzist üle päeva kell 19.00. Reis Paldiski ja Sassnitzi vahel kestab orienteeruvalt 20 tundi.

Laev mahutab ligikaudu 100 veokit ning 10 sõiduautot. Jalgsi reisijaid laeva pardale ei lubata. Laeva lasti komplekteerimisel on prioriteediks toidukaubad ning ravimid.

Kõik laeval viibivad reisijad majutatakse kajutitesse.

Broneeringuid Starile saab teha läbi Tallink Cargo kõnekeskuse:

E-post: [email protected]

Tel. +372 612 8686

Faks +372 631 8222

Kõnekeskus on avatud

E-R 08.00–20.00

L-P: 09.00–18.00

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077