Autor: Logistikauudised.ee • 31. jaanuar 2020

Maanteeamet ootab autovedajatelt tagasisidet

30. jaanuaril toimunud autovedajate aastakonverentsil oli üheks kõnealuseks teemaks veokite keretüüpide vahetusvõimaluste lihtsustamine Eestis, mille osas ootab maanteeamet vedajatelt tagasisidet, täites ära allpool oleva küsitlusvormi.
Maanteeameti tehnoosakonna juhataja Jürgo Vahtra
Foto: Raul Mee, fotograaf

Autoettevõtete Liidu tegevdirektor Villem Tori tunnistas, et meie raskes seisus autovedajate elu lihtsustaks võimalus vahetada vastavalt hooajale ühe tüübikinnituse raames lihtsalt madelauto pealist, et ei peaks igaks otstarbeks eraldi autot ostma.

Maanteeameti tehnoosakonna juhataja Jürgo Vahtra tunnistas, et teoreetiliselt on sellise lahenduse võimaldamine ka Eestis reaalne, kuid eeldab umbes 100 000 euro suuruist investeeringut IT arendusse.

„Selle probleemi lahendamine Eestis seisneb peaasjalikult infotehnoloogias. Et olemasolevat liiklusregistri süsteemi muuta, peame investeerima uude infotehnoloogiasse. Täna me ei tea aga täpselt, kui paljud vedajad seda kõike üldse vajavad. Paratamatult oleme me valiku ees, kas investeerida sellesse, mis puudutab kümneid tuhandeid vedajaid, või projekti, mille vastu tunnevad huvi mõned sajad või veel vähem ettevõtjaid,“ lausus Vahtra.

Mõlemad osapooled tõdevad, et paljuski võib siin olla ka nn „muna ja kana“ küsimus, ehk kui vedajad teavad, et pealist pole võimalik vahetada, siis ei oska nad sellele võimalusele üldse mõeldagi. Sestap on maanteeamet koos Autoettevõtete Liiduga korraldamas autovedajate seas küsitlust, kes ja kui palju tüübikinnituse reeglistiku lihtsustamisest huvitatud oleks.

„Kui me saame sellele mõttele taha kriitilise massi autovedajaid, kes kinnitavad, et nad tõepoolest vajavad seda muudatust, on meil võimalik hakata sellele projektile otsima rahastust,“ lausus Vahtra, kelle sõnul ootab maanteeamet selguse huvides kõiki autovedajaid täitma vasta küsitlusvormi, mille leiab SIIT!

Nutiseadmega pääseb küsitlusele ligi ka allpool oleva QR-koodi abil.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077