Autor: Logistikauudised.ee • 2. juuli 2019

ELMO Rent kasvatab suvega autoparki kolmandiku võrra

Elektri- ja hübriidautode lühirendiga tegelev ELMO Rent hangib sel suvel 18 uut keskkonnasäästlikku sõidukit, millega ettevõtte autopark kasvab enam kui kolmandiku võrra. Esimestena jõudsid rentijate käsutusse hübriidautodest Toyota Corolla 2019. aasta ning elektriautodest Nissan Leafi uus mudel.
ELMO Rent autopargis on suve lõpuks 50 elektri- ja hübriidautot.
Autor: Allan Leppikson / Reval Foto

ELMO Rent tegevjuht Enn Laansoo, Jr. tunnistas, et uute autode hankimine tuli suuresti keskkonnasäästliku kogukonna survel. „Muidugi on meil hea meel, et järjest enam kasvab inimeste arv, kes valivad auto omamise asemel hoopis jagamisteenuse kasutamise keskkonnasäästliku transpordivahendiga. Uute autodega saamegi pakkuda senisest rohkem valikuvõimalusi, mugavamat kasutajakogemust ning levitada laiemalt keskkonnasõbralikku maailmavaadet,“ sõnas Laansoo, Jr.

Uutest autodest väärib enim esiletõstmist maailma juhtiva hübriidautode tootja Toyota mudeli Corolla 2019. aasta mudel. Hübriidautol ei pea akut laadima, see säästab aega ja võimaldab pikemat sõidutrajektoori, millest järjepideva laadimisega ligi 50km sõidab masin puhtalt elektriga.

Elektriautodest on täienenud ELMO Rent autopark Euroopas enimmüüdud elektrisõidukiga Nissan Leaf. 2019. aasta Nissan Leaf arendab kuni 147hj ilma heitgaase tekitamata ja pakub sõiduulatust kuni 270km.

Lisaks võimaldavad uusimad lahendused autot intelligentselt juhtida: e-Pedal lubab kiirendada ja aelgustada ühe pedaaliga, tänu ProPILOTile oskab auto ise end ühe nupuvajutusega parkida ning hoiab ise eessõitva autoga pikivahet. Sõiduelamusele annab juurde Bose helisüsteem. “Püüdleme selle poole, et jagatud auto sõidukogemus oleks isikliku auto kogemusega samaväärne,“ märkis Laansoo, Jr.

„Tervitan väga valitsuse möödunudnädalast otsust panna 2028. aastaks kõik reisirongid elektri jõul sõitma. Siit võiks astuda järgmise sammu, näiteks et kõik valitsusliikmete või valitsusasutuste käsutuses olevad sõidukid liiguksid elektri jõul. See oleks märkimisväärselt positiivne ja keskkonnasõbralik eeskuju,“ märkis Laansoo, Jr., kelle sõnul on ELMO Rent läbirääkimisteks valmis.

Kokku on ELMO Rent autopargis suve lõpuks 50 elektri- ja hübriidautot, rendipunktid asuvad hetkel Tallinnas ja Tartus. Vaba auto saab rentida võtmevabalt äpi või kaardirakenduse kaudu ja auto on kohe sõiduvalmis. Vajadusel saab 24-tunnise etteteatamisega tellida auto endale sobivasse asukohta. ELMO kiirlaadimisvõrgus on laadimine tasuta, hübriidautode rent sisaldab kütusekulu.

ELMO RENT on maailma üks esimesi elektriautode lühirenti pakkuv ettevõte, mis on välja kasvanud Eesti elektromobiilsuse programmist ELMO - Eesti valitsuse ja Mitsubishi Corporationi koostöös 2013. aastal käivitatud programmist energiatõhusate ja keskkonnasäästlike elektriautode ning laetavate hübriidide kasutusele võtmise toetamiseks.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077