Autorid: Rait Kondor, Logistikauudised.ee • 10. juuni 2019

Siemens sai miljardi euro eest rongide tellimuse Venemaalt

Esimene Venemaale tarnitud Velaro rong 13. novembril 2008. aastal. 250 meetri pikkusel rongil on 600 istekohta ning on ehitatud Venemaa 1520 mm laiuse raudtee jaoks. Rong opereerib Moskva-Peterburi liinil kiirusega kuni 250 km/h.
Foto: EPA/Stefan Sauer
Saksamaa suurettevõte Siemens teatas eelmisel nädalal, et Venemaa riiklik raudteefirma Venemaa Raudteed on andnud sisse tellimuse 13 kiirrongi ostuks, mille väärtus koos hoolduskuludega on 1,1 miljard eurot, vahendab Reuters.

Leping sõlmiti Siemens Mobility ja Ural Locomotives’i vahel. Viimane on Sinara Groupi ja Siemensi ühisettevõte. Lepingu järgi tellitud Velaro kiirrongid hakkaksid sõitma 650 kilomeetri pikkusel liinil Moskva ja Peterburi vahel ning kokkulepe sisaldab ka 30aastase tähtajaga hoolduslepingut.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077