Autor: Logistikauudised.ee • 28. mai 2019

Elroni kontaktivaba kaardimakse tuleb uuel aastal

Kontaktivaba kaardimakse pidi Elroni rongides käivituma selle aasta esimeses pooles, kuid kaardiorganisatsioonide tehniliste nõuete muutumise tõttu tuleb kogu pangakaardilugejate sertifitseerimisprotsess uuesti läbida. Süsteem loodetakse käivitada 2020. esimestel kuudel.
Elroni rong.
Autorid: KRISTJAN TEEDEMA, Tartu Postimees/Scanpix

Elroni uue piletimüügisüsteemi kasutuselevõtu üks olulisemaid eesmärke oli kaardimakse võimaldamine ka elektrirongides, mis saaks teoks piletimasinates toimivate kontaktivabade kaardimaksete näol.

Algselt pidi see rakenduma käesoleva aasta esimeses pooles, kuid kaardiorganisatsioonide tehniliste nõuete muutumise tõttu tuleb kogu pangakaardilugejate sertifitseerimisprotsess uuesti läbida.

„Vahetult enne Elroni uue piletimüügisüsteemi kasutuselevõttu andsid kaardiorganisatsioonid teada kontaktivabade makseseadmete sertifitseerimisnõuete peatsest muutusest,“ sõnas Ridango müügidirektor Argo Verk.

„Pangakaartide kasutamine on allutatud väga rangetele rahvusvahelistele tehnilistele ja turvanõuetele (EMV - Europay/MasterCard/Visa nõuded) ning tagamaks nõuetele vastav ja tulevikukindel lahendus, peavad Elroni piletimasinad olema sertifitseeritud vastavalt uutele reeglitele. See aga tähendabki, et piletimasina maksemooduli tarkvaras tuleb teha muudatused ning masinad uuesti sertifitseerida,“ lisas ta.

Nii süsteemi arendaja Ridango kui ka Elron loodavad kaardimaksed võimalikult kiiresti käivitada. „Linnasisest ja lähiliiklust teenindavatel elektrirongidel on peatuste vahed väga lühikesed. Kuna tavapärane kaardimakse võtab rohkem aega, ei ole me seni saanud elektrirongides kaardimakset kasutusele võtta – me lihtsalt ei jõuaks kõiki kliente selliselt teenindada. Samas mõistame suurepäraselt, et see teeks paljude klientide elu mugavamaks, mistõttu loodame võimalikult kiiresti kaardimakse piletimasinates tööle saada,“ tõdes Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo.

Pangakaardilugejate sertifitseerimise laboritestidega alustatakse käesoleva aasta juunikuus ning kaardimaksed Elroni piletimasinates käivitatakse 2020. aasta esimestel kuudel.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077