Autor: Logistikauudised.ee • 16. aprill 2019

Omniva tõstab 700 esmatasandi töötaja töötasu

Omniva, Eesti Side- ja Teenindustöötajate Ametiühing (ESTAL) ning Eesti Transporditöötajate Ametiühing (ETTA) sõlmisid kokkuleppe, mille kohaselt tõuseb 2019. aastal ligikaudu 700 esmatasandi töötaja töötasu. Põhitöötasu miinimum tõuseb kuni 11% ning keskmiselt 5%.
Omniva kirjakandja Valgas.
Autorid: Arvo Meeks, Lõuna-Eesti Postimees/Scanpix

Omniva juhatuse liikme Kaida Kauleri sõnul võiks palgatõus olla suurem. „Kuigi leppisime ametiühingutega kokku keskmiselt 5%-lises palgatõusus, siis ettevõttena näeme, et see ei ole piisav,“ ütles Kauler.

„Omniva on väärikas ning pika ajalooga ettevõtte, kus töötavad nii kirjakandjad, postikullerid, klienditeenindajad. Tahame, et sellele tööle vastaks ka väärikas töötasu. Selleks on vaja käimasoleva UPT konkursi raames arutada ka palkade küsimust. Tänased UPT tingimused seavad meile piirangud ka töötasude tõstmises.“

Eesti Side- ja Teenindustöötajate Ametiühingute Liidu esimehe Kadri Kangur sõnul olid läbirääkimised keerulised. „Tuli teha järeleandmisi ja kompromisse, kuid mõistame ettevõtte hetkeolukorda ning jõudsime koostöös parima lahenduseni, mis on võimalik.“ ütles Kangur.

Transpordi ametiühingu esimees Üllar Kallas kinnitas, et arvestades ettevõtte võimalusi saavutati parim tulemus. „Koostöös tõdesime, et tänaste olude ning tingimuste juures ei ole postiteenus pikas perspektiivis jätkusuutlik,“ lisas Kallas.

Töötasu tõusud jõustuvad 2019. aasta jooksul erinevatel aegadel, valdavalt alates 1. juulist. Konkreetse töötaja personaalne töötasu muudatus ja jõustumise hetk sõltub ametikohast, aga ka töötaja tänasest töötasu astmest. Lisaks põhipalkade tõstmisele on oluline töötajatele selge ja arusaadav kogutasu süsteem, mis tagab õiglase tasustamise kõikidel ametikohtadel. 2019. aastal vaadatakse üle ka tulemus- ja kvaliteeditasu põhimõtteid.

Töötasude tõus vajab ettevõtte poolt läbimõeldud lahendusi, sest iga-aastaselt kasvavad personalikulud vajavad ettevõttes katteallikaid olukorras, kus postiäri mahud on langemas.

Omnivale on esmatasandi töötajate sissetulekute suurenemine oluline, mistõttu teeb ettevõte igal aastal maksimaalselt pingutusi, et töötajate põhitöötasusid tõsta.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077