Ainult tellijatele
Autorid: Äripäev, Logistikauudised.ee • 27. märts 2019
Ainult tellijatele

Nimekate investoritega autopesufirma laieneb Soome

Liikuvat autopesu pakkuv idufirma UpSteam kaasas novembris pool miljonit eurot.
Autor: Andras Kralla
Kaks aastat tagasi tegevust alustanud auto aurupesu pakkuv Eesti idufirma UpSteam laieneb suvel esimesele välisturule Soome.

Ettevõtte asutaja Martin Kristerson ütles, et kahe aastaga on firma kõvasti arenenud ja juunis saavad nad laieneda esimesele võõrturule. Peagi saab ettevõttel valmis ka telefonirakendus.

UpSteam kaasas novembris üle 500 000 euro, millest millest pea 300 000 saadi Funderbeami platvormil ühisrahastuse teel. Funderbeami kaudu investeerisid ettevõttesse ka investorid Jaak Roosaare ning Madis Müür. Ülejäänud summa investeerisid Rain Rannu ja Henri Treude juhitavad riskikapitali ettevõtted Superangel ja Spring Capital. UpSteami väärtus hinnati raha kaasamisel 2,75 miljoni euro suuruseks.

"Me saime paljudelt investoritelt, kes lõpuks ikkagi raha sisse panid, alguses tugeva „ei“,“ rääkis novembris UpSteami juht Martin Kristerson. Kristersoni sõnul muutus pakkumine ahvatlevamaks siis, kui nad suutsid tõestada, et neil on tehnoloogial põhinev skaleeritava mudeliga ettevõte.

Novembris rääkis Kristenson, et esimene eesmärk on selle raha abil hõivata vähemalt kaks uut linna. Kristerson märkis siis, et plaanib nõu küsida Taxify juhilt Markus Villigult, kes võiks teada, kuidas esimest linna välisturul valida. Valikus olid siis London, Helsingi, Stockholm, Oslo ja Antwerpen.

UpSteam on 2017. aasta veebruaris tegutsemist alustanud Eesti iduettevõtte, mis pakub liikuvat autopesuteenust. Ettevõtte asutajad on Tallinna Tehnikaülikooli tudengid Martin Kristerson, Valjo Kütt ja Aleksis Anijärv. 2018. aastal osales UpSteam äriideede konkursil “Ajujaht”, kus jõuti kolme parema hulka.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077