Autorid: Lauri Teder, Logistikauudised.ee • 14. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Trump keelas Boeing 737 Max lennud

Boeing 737 Max 8 Miami lennuväljal.
Foto: JOE RAEDLE, AFP/Scanpix
President Trump teatas kolmapäeval ootamatult, et USA keelab ajutiselt skandaalse Boeingu lennukitüübi lennud.

Õige pea pärast Trumpi sõnavõttu avaldas Boeing pressiteate, mille kohaselt soovitab ka firma ise USA riiklikul lennuagentuuril 737 Max 8 kasutamise ajutiselt keelustada.

Valge Maja kolmapäevane otsus tuli turgudele üllatusena, sest administratsiooni lennuamet on seni reageerinud Etioopias toimunud lennukatastroofile äärmiselt tagasihoidlikult, eristudes seeläbi 42 riigist, mis peatasid Boeing 737 Max seeria lennukite kasutamise oma õhuruumis õnnetusele järgnenud päevade jooksul.

Veel teisipäeval teatas riiklik lennuamet, et pole tuvastanud masinas ühtegi "süsteemset toimimisviga". Paar tundi enne asutuse avaldust leidis aset ka Trumpi telefonikõne Boeingu juhi Dennis Muilenburgiga, kes kinnitas riigijuhile, et 737 Max seeria lennukid on kahest hiljutisest õnnetusest hoolimata ohutud.

Boeingu aktsia sööstis pärast Trumpi avaldust 3% allapoole, kuid toibus kiiresti ja liikus päeva lõpuks hoopis 0,46% plussi, 377 dollari juurde.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077