5. veebruar 2019

Väikevedajad protestivad Kuressaare lennuliinihanke pärast

Praeguste tillukeste lennukitega aeg Kuressaare liinil saab läbi.
Foto: Postimees/Scanpix
Saarte lennuliinide hankel tõstis maanteeamet Kuressaare liini lennuki istekohtade arvu 40 peale, mis ei sobi kuidagi väiksematele lennufirmadele Airest ja NyxAir, mille lennukipargis on maksimaalselt 37 istekohaga lennukid.

Mõlemad ettevõtted esitasid hanke kohta kaebuse, Airesti hinnangul on vähemalt 40 reisijakohaga lennuki nõudmine õigusvastane, kuna seaduse kohaselt peavad hankel osalemise kriteeriumid olema objektiivsed ja mittediskrimineerivad, kirjutab Postimees.

Saaremaa omavalitsused ja ettevõtjad on vähemalt 40-kohalist lennukit tahtnud juba aastaid, kuna praeguse 19-kohalisega ei saa saarele viia ühtegi turismigruppi. Kohus lennufirmade kaebusi ei rahuldanud ning edaspidi jäävad 19miljonise hanke pärast võistlema tõenäoliselt praegune vedaja Transviabaltika ja riigile kuuluv Nordica ning Regional Jet üheskoos.

Loe pikemalt Postimehest.

Autor: Äripaev

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077