Autor: Logistikauudised.ee • 16. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa autoturg jäi 2017. aasta tasemele

Opel oli mullu Euroopa autoturu suurim tõusja, viimati tuldi välja Opel Zafira Life mahtautoga.
Foto: Opel
Euroopa Liidu riikides kasvas uute sõiduautode müük 2018. aastal vaid 0,1%, mis on sisuliselt samal tasemel 2017. aastaga.

Euroopa Liidus müüdi 2018. aastal kokku veidi üle 15 miljoni uue sõiduauto, mida oli 0,1% rohkem võrreldes 2017. aastaga. Kui veel 11 kuu järel oli uute sõiduautode turg Euroopas 3,4% plusspoolel, siis detsembris langesid müüginumbrid oluliselt mitmetel suurematel turgudel, mis viis alla ka kogu 2018. aasta tulemuse, teatas Autode Müügi ja Teenindusettevõtete Eesti Liit (AMTEL).

Kokkuvõttes kasvas automüük suurematest turgudest vaid Prantsusmaal (3%) ja Hispaanias (7%), samas kui Suurbritannias langes uute sõiduautode müük võrreldes 2017. aastaga koguni 6,8%, Itaalias 3,1% ja Saksamaal 0,2%.

Balti riikidest kasvas uute sõiduautode turg 2018. aastal eriti jõudsalt Leedus, kus müüdi 25,4% võrra rohkem kui aasta varem. Eestis tõusis müük 3,6% ja Lätis 1,1%.

Meie põhjanaabrite juures Soomes müüdi mullu 1,6% võrra rohkem uusi sõiduautosid, aga Rootsis langes müük 6,8% võrra.

Autotootjate lõikes kasvatas mullu müüki kõige rohkem Prantsuse PSA (Peugeot, Citroen, Opel) ja seda peaasjalikult tänu Opeli 157% suurusele müügikasvule. Müüki kasvatasid veel Volvo, Kia, Toyota, Hyundai jt. Müük langes aga mullu Fiat-Chrysler grupil, Jaguar-Land Roveril, Hondal, Fordil jt.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077