Autor: Logistikauudised.ee • 11. detsember 2018

Kullerfirmade palve: tühjendage kapp esimesel võimalusel

Itela SmartPosti pakiautomaadid.
Foto: Itella Estonia
Et soodustada pakiautomaatide kiiret läbilaskevõimet, on kullerfirmadel palve kõikidele pakisaajatele minna võimalusel oma pakkidele järele juba samal päeval.

„Palun minge pärast vastava teavituse saamist oma pakile samal päeval võimalikult kiiresti järele. Sel teel suureneb pakiautomaatide läbilaskevõime ja ka teistel pakisaajatel õnnestub oma pakid soovitud asukohast kiiresti kätte saada,“ lausus Itella Estonia pakiteenuste direktor Rauno Parras.

Ehkki üldjuhul hoiustatakse saadetisi pakiautomaadi kapis nädala jagu, on see kibekiirel jõuluajal äärmiselt suur ressursi raiskamine. Omniva käivitas detsembri alguses suisa kampaania, et innustada inimesi pakile kiirelt järele minema.

Kampaania raames kleebitakse igal hommikul loosi tahtel sajale pakiautomaadipakile peale unikaalse koodiga kleebise. Pooled neist, ehk 50 kiiremat, saavad iga päev ennast registreerida loosi, kus igal reedel loositakse välja reis kahele Malagasse.

„Juba tänavu novembris kasvasid pakimahud tervikuna 20%. Veelgi suuremat kasvutrendi on oodata detsembri mahte prognoosides. Kogemus näitab, et jõulude eel kasvavad päevased mahud rahulikuma ajaga võrreldes koguni kaks korda,“ kirjeldas Itella pakiteenuste direktor Rauno Parras.

Ehkki pakiautomaatide arv on Eestis hüppeliselt kasvanud, on vähemalt samas tempos kasvanud ka inimeste harjumus kaupu pakiautomaati tellida. Isegi teises linna servas asuvast poest tellitakse aina enam kaupu kodulähedasse pakiautomaati, et säästa aega sõitmise ja ummikutes istumise arvelt.  

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077