19. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maanteeamet tegi Ida-Viru ühistranspordi korralduse pihuks ja põrmuks

Kohtla-Järve bussijaam.
Foto: Margus Ansu/Scanpix
Maavalitsuste kaotamise järel koos ühistranspordikeskustega maakondade ühistranspordi korraldamise üle võtnud maanteeamet on tuvastanud Ida-Virumaa ühistranspordis 54 rikkumist ning tegi ettepaneku kohaliku keskuse töötajad välja vahetada.

Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidu tegevjuht nimetab seda soovi nonsenssiks ja võrdleb maanteeameti käitumist kriminaalpolitseiga, kirjutab Põhjarannik.

Aasta algusest oktoobri lõpuni on maanteeamet järelevalve käigus tuvastanud Ida-Virumaa ühistranspordis 54 rikkumist.

“Bussid ennetavad graafikuid ehk siis inimesed jäävad maha; bussijuhid peatusi ei teeninda, ei väljasta pileteid ja on juhuseid, kus buss üldse ei sõida,” rääkis ameti ühistranspordiosakonna juhataja Kirke Williamson MTÜ Ida-Virumaa Ühistranspordikeskus erakorralisel üldkoosolekul.

Järelevalve käigus on välja tulnud ka kunstlikult venitatud liinikilomeetreid: näiteks oli veel aasta alguses ühe liini sõiduplaanis Jõhvi bussijaama ja Kohtla-Järve bussijaama vaheline kaugus 20,6 kilomeetrit, tegelikult on 9,8 kilomeetrit.

Kurioosse rikkumisena tõi Williamson esile bussifirma, mille bussijuhid lihtsalt printisid suurtes kogustes pileteid välja, et sõitjate arvu suuremana näidata (ja siis vastavalt ka riigilt rohkem raha saada). Sellest tulenevalt pole maanteeametil põhjust tõena võtta sõitjate arvu kasvu näitavaid arve.

Loe pikemalt Põhjarannikust.

Autor: Äripaev

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077