18. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome ja Venemaa leidsid liisinguautode piiriületusele lahenduse

Ka Eesti ja Venemaa vahelisel piiril tabas autojuhte septembri algul üllatusena tagatisnõue.
Foto: Georg Kõrre, Postimees / Scanpix
Soome piiril Venemaaga tekkis sama probleem mis Eestiski: liisinguautode üle piiri liikumisel nõudis Vene pool tuhandete eurode suuruse tagatisraha maksmist, nüüd on Venemaa Soomele lahenduse välja pakkunud, kirjutab Kauppalehti.

Soome tolli teatel on Venemaa toll teada andnud, et kui amet saab eelnevalt teavet rahastusasutuste kohta Soome tollilt, võib see selle firma autod vastava avalduse esitamisel tagatisraha maksmisest vabastada.Seega kutsub Soome toll rahastusfirmasid endast teada andma, kes vajavad vabastust tagatisest Venemaa piiril. Ja ka teised firmad võivad esitada oma soovi Soome tollile.Siiski on asja lahendamine Vene poole käes. 

Nii nagu Eestiski (loe sellest siit), jõustus ka Soomes üllatuslikult ja etteteatamiseta Vene tolli korraldus, mille järgi välismaises registris olevatest ühe inimese nimel erakasutuses olevatest autodest võib korraga Venemaa piiri ületada ainult üks masin. Teise masina eest küsiti piiril tagatisraha, mis ulatus tuhandetesse eurodesse.Praktikas peatas see reegel suures osas liisingufirmade rahaga ostetud masinate pääsu Venemaale.

Autor: Äripaev

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077