Autor: Logistikauudised.ee • 10. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lennuliiklus jätkas augustis tõusulainel

Nordica lennuk.
Foto: Raul Mee
Augustis teenindati Tallinna lennujaamas üle 305 000 reisija, reisijate arv kasvas võrreldes mullusega 12%. Kaheksa kuuga on lennujaama läbinud kokku ligi 2 miljonit reisijat, mida on 15% enam kui eelmisel aastal samal perioodil.

Kokku toimusid augustis regulaarlennud 41 sihtkohta. Populaarseim neist oli tavapäraselt Helsingi, kuhu toimub iga päev kuni 10 lendu. Reisijate arvult järgnevad Helsingile Frankfurt kolme ja Riia viie igapäevase lennuga.

Regulaarlendudel püsib nõudlus stabiilne ning enamus kasvust on koondunud suurematele põhiliinidele, nagu Helsingi, Varssavi, London, Kopenhaagen jt.

Sel suvel lisandus traditsioonilistele suveliinidele (Girona, Barcelona, Ateena jm) mitu põnevat puhkusesihtkohta nagu Paphos, Malta, Constanta ja Ohrid, mis reisijate poolt väga hästi vastu võeti.

„Meil on rõõm tõdeda, et vaatamata erakordselt soojale suvele on meil jagunud reisijaid nii uutele kui ka juba tuttavatele suveliinidele. Praegu soovitame kõigil, kel veel puhkusepäevi varuks lennata suve pikendama, sest näiteks Paphos ja Malta liinid jäävad avatuks aastaringselt,“ rääkis lennujaama kommertsjuht Eero Pärgmäe. Tšarterlendusest on jätkuvalt populaarsed päikesereisid Bulgaaria, Türgi ja Kreeka kuurortidesse.

Pärgmäe lisas, et kuni oktoobri lõpuni on terminalis tipptundidel palju rahvast ja palju liiklemist, seega on soovitav lennujaama aegsasti saabuda ehk soovitavalt kaks tundi enne lennu väljumist.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077