Autor: Logistikauudised.ee • 23. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõidukikahjud kasvasid hoogsalt ka juulis

Auto peale langenud kivimüür tekitas ligi 4300 euro suuruse kahju.
Foto: PZU
PZU Kindlustuse teatel maksis ettevõte juulis klientidele 2,1 miljonit eurot kahjuhüvitisi, mis kasvasid aastaarvestuses 21 protsenti. Kokku on PZU tänavu hüvitanud kindlustuskahjusid ligi 17 miljoni euro eest, mida on 23 protsenti mullusest rohkem.

Kasvu taga on peamiselt sõidukikahjud, teatas PZU. Juulis maksis PZU klientidele liikluskindlustuse hüvitisi ligi 81 protsenti rohkem kui aasta eest, samas kui kaskokindlustuse hüvitised aastaarvestuses langesid kuus protsenti.

Sõidukikindlustuses esines kahjujuhtum, kus kivimüür varises selle juures parkinud autole, tekitades ligi 4300-eurose kahju. Üks sõidukijuht pöördus kindlustusse peale seda, kui oli läbi sõitnud teetööde käigus maha pandud segust, mis jäi rattakoobastesse, auto külgedele ning põhja külge.

PZU sõidukikahjude juhi Jaanus Tanne sõnul paistab sünge liiklusaasta välja kindlustusturul ning olukorra edasine paranemine on liiklejate kätes.

„Päikeselistel ja soojadel suvepäevadel oleme näinud liikluses lausa kriminaalset hulljulgust ja hoolimatust, mis kajastub liiklusõnnetuste ja –ohvrite arvus. Hämarad õhtud ja sagenevad vihmahood on juba käes, mis peavad kaasa tooma suurema ettevaatlikkuse – eriti kuna kooliaasta on kohe algamas.“

Tanne lisas, et PZU korraldab enne kooliaasta algust, 24. augustil, Tallinnas teist korda hariva ja põneva parkimisvõistluse, et arendada Eesti liikluskultuuri ning meenutada inimestele lihtsaid, ent vajalikke parkimisnippe.

„Parkimisvead ei ole üldise liikluspildi taustal mitte tühised, kuna korrektsus ja teiste liiklejate austamine algab pisiasjadest,“ märkis Tanne.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077