Jaga lugu:

Ilmub raamat “Eesti teede ja transpordi 100 aastat”

Transpordi ajalooraamat.  Foto: Postfactum

Täna esitletakse Väätsa jalgrattamuuseumis Valdo Prausti raamatut “Eesti teede ja transpordi 100 aastat. Iidsetest radadest tänapäevase taristuni.”

„Eesti teede ja transpordi 100 aastat. Iidsetest radadest tänapäevase taristuni“ kajastab ühtse tervikuna Eesti teede ja transpordi ajalugu, võttes kokku nii veeteed, maanteed, raudteed kui õhuteed, samuti nendel eri aegadel liikunud sõidukid.

Põhjalikult on välja toodud teedevõrgu areng 1920.–30. aastatel, mil varasemad teed tuli kiiresti ümber kujundada iseseisva Eesti Vabariigi vajadusi arvestades. Kuna riik ei tekkinud 1918. aastal aga tühjale kohale, siis on lühidalt vaadeldud ka teede varasemat ajalugu, samuti arengut nõukogude ajal ning taastatud Eesti Vabariigis.

Raamatust saab muu hulgas teada, millal ja kuidas hakati veeteedele eelistama maismaateid ning kuidas ja miks tekkisid nende kõrvale raudteed ja hiljem ka lennuliinid. Raamatu lõpus on toodud ülevaade teede ja transpordi valdkonnaga tegelevatest muuseumidest Eestis.

Raamat on üks osa raamatusarjast EV100, milles 2018 ja 2019 aasta jooksul ilmub kokku 44 raamatut. Transpordi ajaloo raamat on 16. raamat selles sarjas, varem on ilmunud muuhulgas raamat ka Eesti raudtee ja merenduse ajaloost, ilmumas on veel raamat Eesti lennundusest, põllumajandusest ja paljudest teistest valdkondadest.

Raamatu esitlus toimub 17. augustil kell 16 eesti jalgrattamuuseumis, (Pikk 9, Väätsa, Järvamaa). EV 100 sarjaga saab tutvuda SIIN:  

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppLogistikauudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt