3. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saarte vahel lendamisest huvitub viis lennufirmat

Saarte liinide teenindamisest on huvitatud nii Nordic Aviation Group ise, kui ka tema ühisfirma LOT-iga, Regional Jet OÜ.
Foto: Postimees/Scanpix
Eile kukkunud tähtajaks esitas maanteeametile Tallinna ja saarte vahelise liini teenindamise hankel osalemise taotluse viis lennuettevõtet. Neist kaks esitas ühistaotluse, kirjutab Saarte Hääl.

Liini vastu näitasid huvi AS Airest, Nordica kaubamärki kasutav riiklik lennufirma AS Nordic Aviation Group, Nordica ja Poola LOTi kaasosalusega Regional Jet OÜ, praegu liini teenindav Leedu ettevõte Transaviabaltika ning kaubalennufirma NyxAir OÜ. Taotlusi esitati aga, nagu juba mainitud, kokku neli, kirjutab Saarte Hääl.

Nordica on varem Saarte Häälele kinnitanud, et on saarte liinide opereerimisest kindlasti huvitatud ning neil on liinide teenindamiseks lennukipargis ka ideaalne lennukitüüp, turbopropellerlennuk ATR72. Lätlaste airBaltic, kes on samuti oma huvi varem kinnitanud, ei ole nüüd taotlust aga esitanud.

Maanteeameti riigihangete talituse juhataja Andry Palu ütles Saarte Häälele, et kuna tegemist on konkurentsipõhise läbirääkimistega hankemenetluse ehk kaheetapilise hankega, siis pakkumisi esimeses etapis ei esitatud.

Lennuliinide teenindajat otsitakse perioodiks 1. juunist 2019 kuni 31. maini 2024. Hankel osalev pakkuja peab teenust osutama Kärdla lennuliinil vähemalt 19 reisijakohaga lennukiga ja Kuressaare lennuliinil vähemalt 33 reisijakohaga lennukiga. Kumbki lennuk ei tohi pakkumuse esitamisel olla vanem kui 20 aastat.

Saaremaa ja Hiiumaa saavad järgmise nelja aasta jooksul lennuühenduse pidamiseks 22,7 miljonit eurot.

Autor: Äripaev

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077