Autor: Logistikauudised.ee • 19. veebruar 2018

Leedu teemaksu saab 20. veebruarist tasuda elektroonselt

Lextrans OÜ veokid
Autor: Raul Mee
Jaanuari lõpus jõustus Leedu Transpordiministeeriumi määrus, mille alusel võetakse kasutusele veokite teemaksu maksmise elektrooniline vignette, mida saab hakata ostma alates homsest, 20. veebruarist.

Elektroonilise vignette ostmisel tõestatakse teemaksu maksmise Riiklikus Informatsioonisüsteemis elektroonilise kirje abil. Elektroonilises kirjes säilib informatsioon maksmise kellaaja, vignette`i kehtivusaja, kategooria ja sõiduki registreerimisnumbri kohta.

Elektroonilise vignette`i maksumus ja kehtivusaeg on võrdne pabervignette`i omaga, teatab Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsioon (ERAA). või https://roadtoll.lt lehelt. Mõlemad lehed hakkavad toimima 20.02.2018.

Elektroonilist vignette saab osta https://keliumokestis.lt

Elektroonilise vignette`i süsteem võimaldab autojuhil endal otsustada teemaksu kehtivuse alguse ning autojuhid ei pea enam tegema eraldi peatust tanklates, et osta pabervignette. Samuti ei panda elektroonilise vignette puhul kleepsu sõiduki esiklaasile, sest kontroll hakkab toimuma sõiduki registrinumbri info skaneerimisel.

Samaaegselt jääb kehtima ka pabervariant, mida saab endiselt osta juba kasutusel olevatest müügikohtadest.

Lähemat inbfot saab: www.cargonews.lt

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077