Autor: Logistikauudised.ee • 21. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BLRT Grupp ehitas Vene-Balti Sadama tarbeks vedurlaeva

Autor: BLRT Grupp
BLRT Grupi tellimusel ehitatud vedurlaev Agar asus täna Vene-Balti Sadamas oma kohustusi täitma. Uus 25,4 meetri pikkune ja 8,8 meetri laiune pukser läks maksma enam kui 5 miljonit eurot.

Viimastel aastatel investeerib BLRT Grupp oma Vene-Balti sadama taristusse märkimisväärseid summasid, mis võimaldab remontida ja teenindada kuni 200 meetri pikkuseid ja 11-meetrise süvisega suurlaevu. 

”Lähiaastatel kavatseb ettevõte paigaldada Tallinnas asuvasse laevaremonditehasesse veel ühe suure ujuvdoki. Kõik see eeldab, et sadama käsutuses oleks moodne vedurlaev, mida võiks aluste pukseerimise, eskortimise ja manööverdamisel abistamise kõrval kasutada ka laevatulekahjude kustutamisel, õli- ja naftareostuste likvideerimisel, päästeoperatsioonidel ning muul otstarbel. Taolise puksiiri olemasolu suurendab ka teiste sadamas tegutsevate kontserni ettevõtete, nagu  Tallinn Shipyard, BLRT Refonda Baltic, Marketex Offshore Constructions ja BLRT Transiit, arenguvõimalusi,“ selgitas BLRT Grupi kommunikatsioonidirektor Karina Kond pressiteates.

Vedurlaev Agar valmis Venemaa laevaehitustehases Pella.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077